Litva sa na Trnavu chystá s 15 legionármi,v nominácii je aj nováčik Ruzgis

NETKY.SK • 3 November 2016, 13:02 • 2 min
Litva sa na Trnavu chystá s 15 legionármi,v nominácii je aj nováčik Ruzgis

VILNIUS - Tréner litovskej futbalovej reprezentácie Edgaras Jankauskas zverejnil vo štvrtok nomináciu na zápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 proti Slovensku (v piatok 11. novembra o 20.45 v Trnave), v ktorej figuruje aj jeden nováčik. Prvú pozvánku do národného tímu dostal 19-ročný útočník Manfred Ruzgis z 1. FC Kolín, ktorý mal doposiaľ skúsenosti iba z reprezentačnej 21-tky.

slovakia

left justify in out

Jankauskas zostavil 23-členný káder, ktorý sa oproti predošlým výberom zmenil len kozmeticky. Po krátkej pauze sa do národného mužstva vrátil obranca Arunas Klimavičius, druhú pozvánku dostal brankár Edvinas Gertmonas z reprezentačnej dvadsiatky.

 

Najskúsenejším hráčom v kádri je obranca Deividas Česnauskis so 64 štartmi, najlepším strelcom je s ôsmimi gólmi útočník Jagiellonie Bialystok Fiodor Černych, ktorý je zároveň aj kapitán tímu. V nominácii je dokopy 15 legionárov, osem hráčov pôsobí v najvyššej domácej súťaži. Nomináciu zverejnila Litovská futbalová federácia na svojej internetovej stránke.

 

Slováci zápasom s Litvou ukončia svoje tohtoročné účinkovanie v kvalifikačnej F-skupine, kalendárny rok 2016 potom uzavrú na viedenskom štadióne Ernsta Happela v utorok 15. novembra súbojom s Rakúskom (20.45 hod.).

 

Nominácia Litvy na zápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 proti Slovensku (v piatok 11. novembra o 20.45 v Trnave):

 

Brankári: Ernestas Šetkus (ADO Den Haag), Emilijus Zubas (Bnei Yehuda), Edvinas Gertmonas (Stade Rennes)

 

Obrancovia: Vytautas Andriuškevičius (Portland Timbers), Deividas Česnauskis, Arunas Klimavičius (obaja FK Trakai), Georgas Freidgeimas (Irtyš Pavlodar), Edvinas Girdvainis (Piast Gliwice), Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkunas (obaja Žalgiris Vilnius), Vaidas Slavickas (Suduva Marijampole)

 

Stredopoliari: Karolis Chvedukas (RNK Split), Mindaugas Grigaravičius (FK Jelgava), Mantas Kuklys, Vytautas Lukša (obaja Žalgiris Vilnius), Arvydas Novikovas (VfL Bochum), Simonas Paulius (FK Ventspils), Vykintas Slivka (Den Bosch), Arturas Žulpa (Tobol Kostanaj)

 

Útočníci: Fiodor Černych (Jagiellonia Bialystok), Deivydas Matulevičius (FC Botosani), Manfredas Ruzgis (1. FC Kolín), Nerijus Valskis (FK Trakai)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies