Litva poskytne Ukrajine vojenskú pomoc

NETKY.SK • 24 November 2014, 13:17 • 2 min
Litva poskytne Ukrajine vojenskú pomoc

KYJEV - Litva poskytne Ukrajine vojenskú pomoc v rámci boja proti proruským separatistom na východe krajiny, oznámil dnes ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dohodli sme sa na dodávkach konkrétnych prvkov konkrétnej výzbroje pre ukrajinské ozbrojené sily," uviedol Porošenko po rokovaniach s litovskou prezidentkou Daliou Grybauskaite. "Je to skutočná pomoc," dodal ukrajinský prezident.

 

Podľa agentúry Reuters však nie je jasné, či pôjde o nesmrtiacu vojenskú výbavu, napríklad radary, alebo smrtiacu.

 

Podľa agentúry Intefax-Ukrajina strany diskutovali aj vzájomnej spolupráci pri procese európskej integrácie Ukrajiny, ako aj o bilaterálnej spolupráci v medzinárodných organizáciách, interakcii v oblasti bezpečnosti a obrany, kybernetickej a informačnej bezpečnosti a vojensko-technickej spolupráce. Mimoriadnu pozornosť strany venovali otázkam energetickej bezpečnosti a spolupráce v oblasti energetických dodávok a energickej efektívnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies