Litva odsúdila muža za špionáž pre Bielorusko, čakajú ho viac ako tri roky väzenia

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:04 • 2 min
Litva odsúdila muža za špionáž pre Bielorusko, čakajú ho viac ako tri roky väzenia

VILNIUS - Litovský súd odsúdil dnes na vyše tri roky odňatia slobody bývalého zamestnanca letovej prevádzky, ktorého uznal za vinného zo špionáže pre Bielorusko.

slovakia

left justify in out

Okresný súd v litovskej metropole Vilnius uviedol, že 57-ročný Romualdas Lipskis poskytol bieloruskej tajnej službe informácie o litovských ozbrojených silách a tiež ďalších strategických spoločnostiach. Odsúdil ho preto na tri roky a tri mesiace odňatia slobody. Samotný Lipskis, ktorého polícia zatkla v roku 2013, uviedol, že sa voči rozsudku odvolá. "Viem, že som nevinný," vyhlásil.

Žaloba na súde taktiež tvrdila, že bieloruská tajná služba poskytuje informácie ruskej, pričom údaje, ktoré zozbieral Lipskis, tak mohli byť určené práve samotnej Moskve. Veľvyslanectvo Bieloruska vo Vilniuse sa k prípadu doposiaľ nevyjadrilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies