Litva možno dodá Ukrajine zbrane

NETKY.SK • 26 November 2014, 18:57 • 2 min
Litva možno dodá Ukrajine zbrane

VILNIUS - Litva možno dodá Ukrajine zbrane ako súčasť vojenskej pomoci, ktorú prisľúbila Kyjevu v boji s proruskými separatistami na východe Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre agentúru Reuters to dnes povedal litovský minister obrany Juozas Olekas.
     

Na otázku, či by Litva mohla Ukrajine pomôcť dodávkami zbraní, Olekas odpovedal: "Všetko by malo byť otvorené. Dohodli sme sa (s Ukrajinou), že oni zistia, čo potrebujú, my zistíme, čo im môžeme poslať, a potom z toho spolu vyvodíme závery - čo môžeme urobiť, ako môžeme pomôcť."
     

Počas svojej pondelňajšej návštevy Kyjeva litovská prezidentka Dalia Grybauskaite a jej ukrajinský náprotivok Petro Porošenko na spoločnej tlačovej konferencii vyhlásili, že Litva poskytne Ukrajine vojenskú pomoc, avšak nekonkretizovali, či pôjde aj o zbrane, alebo len o nesmrtiace prostriedky. 
     

Litovská prezidentka navyše minulý týždeň Rusko nahnevala, keď ho označila za "teroristickú krajinu", lebo odmietlo identifikovať vojakov operujúcich na východe Ukrajiny ako Rusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona