Littbarski? Sám v izbe so štupľami a maskou, spomínal Köpke

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 13:19 • 2 min
Littbarski? Sám v izbe so štupľami a maskou, spomínal Köpke

BERLÍN - Tréner brankárov nemeckej futbalovej reprezentácie a bývalý gólman "Nationalelf" Andreas Köpke je veselá kopa.

slovakia

left justify in out

V spomienkovom rozhovore pre Bild na zlatý svetový šampionát v Taliansku 1990 vytiahol príhodu so spoluhráčom Pierrom Littbarským.

 

"Bývali sme spolu v dvôjlôžkovej izbe. Zážitok na celý život. 'Litti' v čase poludňajšieho oddychu spal so štupľami v ušiach a maskou na očiach ako v lietadle. V izbe bol pritom sám. Okrem toho bol 'Litti' za každú zábavu, stále niečo vystrájal. Bol jednotkou v muzike, vždy mal najnovšie 'cédečká'. Chlapci mu nadiktovali svoje hudobné želania a on ich plnil," prezradil v súčasnosti 53-ročný Kielčan, ktorý bol v Taliansku spoločne s Raimondom Aumannom náhradníkom jedného z hrdinov šampionátu Boda Illgnera. 

 

Köpke oslavoval titul aj ako kouč nemeckých brankárov v Brazílii 2014, počas tohto šampionátu podľa vlastných slov trpel viac než v Taliansku 1990. "Hlavou vám víria tisíce myšlienok - sú hráči dobre pripravení? Sedíte na lavičke, nemôžete im pomôcť, zasiahnuť. Oslavy titulu majstra v Ríme boli legendárne, ale tie vlaňajšie v Riu boli ešte o chlp lepšie. Bujarejšie, živšie," zakončil pre Bild Köpke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies