Litex odmietol pokračovať v zápase, klub vylúčili z bulharskej ligy

NETKY.SK • 16 December 2015, 14:36 • 2 min
Litex odmietol pokračovať v zápase, klub vylúčili z bulharskej ligy

SOFIA - Popredný bulharský futbalový klub Litex Loveč vylúčili z najvyššej domácej súťaže po tom, čo jeho hráči odmietli pokračovať v sobotňajšom ligovom zápase s Levski Sofia v reakcii na kontroverzné verdikty rozhodcu.

slovakia

left justify in out

Loveč viedol 1:0, no mal o jedného muža na trávniku menej, keď arbiter Georgij Jordanov na konci prvého polčasu dal červenú kartu ďalšiemu hráčovi Litexu a navyše nariadil penaltu v prospech Levski. Protesty hostí boli márne a tak športový manažér Litexu Stojčo Stojlov stiahol hráčov z ihriska a nariadil im, aby odišli do šatne.

 

"Vo verdiktoch rozhodcu boli obrovské rozdiely. V živote som nič podobné nezažil. Je to fraška, pľuvanec do tváre priaznivcov Litexu a všetkých futbalových fanúšikov. Bol to vrchol absurdnej situácie v bulharskom futbale," povedal Stojlov pre bulharské médiá.

 

Okrem vyradenia z ligy dostal Litex aj pokutu 20-tisíc leva (v prepočte približne 10.240 eur). "Vylúčenie zo súťaže je v tomto prípade jediným možným verdiktom vzhľadom na pravidlá Bulharskej futbalovej únie," uviedol podľa agentúry Reuters predseda ligovej disciplinárnej komisie Jurij Kučev. Voči rozhodnutiu sa môže klub do siedmich dní odvolať.

 

Spomínaný zápas by mali skontumovať 3:0 v prospech Levski. Majiteľ ďalšieho bulharského klubu Ludogorec Razgrad Kiril Domušiev v reakcii na to naznačil odchod svojho klubu z ligy, keďže podľa neho rozhodcovia neustále nadŕžajú Levski.

 

Litex je jedným z najúspešnejších bulharských klubov za posledné dve dekády, od roku 1998 vyhral štyri majstrovské tituly a štyri domáce poháre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies