Litex Loveč siahol po srbskom trénerskom svetobežníkovi Petrovičovi

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 11:30 • 2 min
Litex Loveč siahol po srbskom trénerskom svetobežníkovi Petrovičovi

SOFIA - Staronovým trénerom bulharského futbalového klubu Litex Loveč sa stal Ljupko Petrovič.

slovakia

left justify in out

Scestovaný Srb nahradil vo funkcii Krasimira Balakova, ktorému sa stalo osudným vypadnutie mužstva v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2015/2016.

 

Petrovič v roku 1991 získal s Crvenou Zvezdou Belehrad Európsky pohár majstrov. "Ljupko Petrovič nepotrebuje, aby sme ho špeciálne predstavovali. Hľadali sme skúseného trénera, jeho výhodou je, že pozná pomery v našom klube, keďže už tu dvakrát v minulosti pôsobil," vyhlásil prezident Litexu Trifon Popov.

 

Šesťdesiatosemročný Petrovič počas svojej trénerskej kariéry pochodil takmer celý svet. Pôsobil v Srbsku, Španielsku, Uruguaji, Grécku, Rakúsku, Číne, Chorvátsku, SAE, Kazachstane a Rwande. V roku 2001 získal s Levski Sofia bulharský titul. "Litex má stále veľmi silné mužstvo. Ponuku viesť ho som akceptoval hneď, nemusel som nad ňou vôbec rozmýšľať. Mojím cieľom je, ako vždy, získať ligový titul," uviedol Petrovič, ktorý trénoval Loveč v roku 2004 a potom aj v období 2005-2007.

 

V 1. kole nového ročníka najvyššej domácej súťaže čaká na Litex obhajca titulu Ludogorec Razgrad. Duel je na programe v sobotu 18. júla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies