Litex Loveč - MŠK Žilina 1:1 v úvodnom zápase 3. predkola

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 07:20 • 2 min
Litex Loveč - MŠK Žilina 1:1 v úvodnom zápase 3. predkola

Litex Loveč - MŠK Žilina 1:1 v úvodnom zápase 3. predkola

slovakia

left justify in out

img

      Žilina nastúpila v základnej zostave aj s africkým útočníkom Momodouom Ceesayom, namiesto Angeloviča dostal priestor Guldan a na ľavej strane obrany zasa Leitner. Hostia hrali disciplinovane a na rýchle protiútoky. Litex sa do očakávaného tlaku vôbec nedostal, pohrozil len zo streleckých pokusov. V 12. minúte sa nečakane za domácou obranou ocitol v gólovej šanci Oravec, ale mieril rovno na brankára Galatta. Fyzicky disponovaný Momodou Ceesay zamestnával obranu domácich a takmer v 20. minúte vyhral hlavičkový súboj s gólmanom Litexu. Na druhej strane hrozilo najväčšie nebezpečie od kapitána Popova, ale jeho strely zo všetkých možných parkiet gólom neskončili. V závere polčasu však Popova zbytočne fauloval Rilke, ale kapitán domácich mieril z priameho kopu len dom múru. Na druhej strane pohrozil prízemnou strelou Momodou, ale Galatto bol na mieste.
      Krátko po zmene strán Žilina rýchlo zaútočila, Oravec vysunul na pravej strane Rilkeho, ale ten z dobrej pozície trafil len bočnú sieť. Na opačnej strane vyslal tiahlu strelu z 30 m Popov, lopte preletela tesne nad brvno. Po hodine hry hostia vyrobili zbytočný faul na hranici šestnástky a z následného priameho kopu poslal Petkov technickou strelou loptu do žrde. V 65. minúte si na vysokú loptu zbehol na pravej strane Jež, vnikol do šestnástky, kde spätnou prihrávkou našiel dobiehajúceho Majtána a ten prízemnou strelou otvoril skóre - 0:1. Domáci viac otvorili hru a tak do zakončenia sa dostali Jež a krížny pokus mal Bello. Žilina sa však nevyhla zaváhaniu v obrane. V 79. minúte nedôrazne odkopol loptu Piaček, vysoký oblúk Popov poslal z voleja do päťky, kde v páde usmernil loptu do siete Wellington - 1:1. V ďalších minútach už oba tímy pozorne bránili a zbytočne neriskovali.
      Pavel Hapal, tréner MŠK Žilina: "Bol to obojstranne zaujímavý zápas, škoda, že sme ho nedotiahli do víťazného konca. Osobne som však spokojný viac s predvedenou hrou ako so samotným výsledkom. Vypracovali sme si totiť viac príležitostí ako domáci, ale neboli sme efektívni. Remíza 1:1 dáva šancu na postup obom mužstvám, takže nás čaká náročná odveta."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies