Litecoinu sa otvára obrovský trh

NETKY.SK • 1 November 2017, 19:42 • 2 min
Litecoinu sa otvára obrovský trh

SOUL – Coinone je druhá najväčšia burza kryptomien v Južnej Kórei, hneď za gigantom Bithumb a zároveň aj druhou najväčšou obchodnou platformou na svete čo sa týka objemu obchodovania. Ten sa ešte zvýši, keďže burza integrovala kryptomenu Litecoin (LTC).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Za 24 hodín od integrácie Litecoinu burza Coinone spracovala obchody s touto kryptomenou vo výške 3,2 milióna eur. Coinone stačil jediný deň na to, aby sa stala jedenástou najväčšou burzou v objeme obchodovania s Litecoinom.

 

img

 

Južná Kórea je pre Litecoin dôležitý trh

Južná Kórea je životne dôležitým trhom pre Litecoin najmä preto, že burza Bithumb spracováva až 25% všetkých globálnych obchodov s touto kryptomenou. Denne to predstavuje obchody v prepočte za takmer 40 miliónov dolárov (obchody LTC voči juhokórejskému wonu-pozn.). Je to viac ako dvojnásobok obchodovaného objemu na americkej burze GDAX, čo je vlajková loď spoločnosti Coinbase.

Integrácia kryptomien burzou Bithumb a iných juhokórejských búrz je kľúčová pre hlavné digitálne meny, keďže im to prináša okamžitú likviditu na rýchlo rastúcom trhu.

 

img

 

Coinone ponúka tradičným investorom aj offline burzu

Veľmi dôležitým aspektom je fakt, že Coinone prevádzkuje veľkú offline burzu, ktorá sa zameriava na inštitucionálnych investorov, maloobchodníkov a významných investorov v tradičnom finančnom sektore. Tá poskytuje priamu zákaznícku službu na ústredí Coinone Blocks v Soule a klientom pomáhajú prechádzať procesom obchodovania s kryptomenami.

Okrem samotného prílivu peňazí do systému prináša integrácia pre Litecoin aj pozitívne vyhliadky na strednodobý a dlhodobý rast. Väčšina tradičných investorov v konvenčnom finančnom sektore sa pri investovaní veľkého objemu kapitálu spolieha na Bithumb a offline Coinone Blocks. Rastúca popularita offline búrz pravdepodobne viedla k dopytu po Litecoine v Južnej Kórei, čo umožnilo Bithumbu byť najväčšou Litecoin burzou na trhu.

 

img

 

V uplynulom roku Litecoin zaznamenal rýchly rast najmä vďaka odstúpeniu Charlieho Leeho z vedenia spoločnosti Coinbase, aby sa mohol venovať vývoju tejto kryptomeny. Litecoin, rovnako ako Bitcoin, podporuje Segregated Witness protokol (SegWit) a skúma ďalšie inovatívne riešenia, ako napríklad atómové swapy na zvýšenie efektívnosti a súkromia pre používateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies