Litecoin stagnuje, veľký nárast ceny je nepravdepodobný

NETKY.SK • 27 Október 2017, 09:00 • 2 min
Litecoin stagnuje, veľký nárast ceny je nepravdepodobný

NEW YORK – Litecoinu sa nedarí výraznejšie posilniť svoju pozíciu na trhu z dôvodu nízkych objemov obchodovania na burzách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V čase písania tohto článku (27.10.2017 12:37) je výmenný kurz 55,46 USD/LTC. Za posledných 24 hodín Litecoin oslabil o 1,56%, avšak od minulého týždňa je to až 6,81 percenta (údaje z coinmarketcap.com).

Tieto minimálne pohyby ceny Litecoinu sa nedajú označiť ako volatilné, vzhľadom k trendom na trhu s kryptomenami. Litecoin však môže profitovať z rotácie finančných prostriedkov z Bitcoinu. Napriek tomu sa nedá očakávať skorý návrat hodnoty Litecoinu k úrovni 60 dolárov, keďže obchodované objemy na burzách sú nízke.

Graf objemu obchodovania Litecoinu

 

img

 

Vyššie uvedený graf zobrazuje pokles denných objemov pod 200 miliónov dolárov, čo je od apríla výrazne pod priemerom 400 miliónov. Momentálny záujem investorov sa sústreďuje na Bitcoin, takže vyhliadky na zvýšenie obchodovaných objemov sú aj naďalej negatívne.

 

 

 

Dá sa predpokladať, že cena Litecoinu opäť klesne na úroveň 51,50 USD, avšak pretrvávajúci nezáujem investorov môže viesť k ďalšiemu výpredaju tejto kryptomeny a pokles hodnoty na 45 dolárov. V prípade, že sa postoj investorov k Litecoinu zmení a cena opätovne prekročí úroveň 60 dolárov, tak je v hre aj 70 dolárová hranica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies