Litecoin naďalej trhá rekordy

NETKY.SK • 2 September 2017, 17:48 • 2 min
Litecoin naďalej trhá rekordy

LOS ANGELES – Dnes v skorých ranných hodinách dosiahla hodnota digitálnej meny Litecoin hranicu 91,97 USD, čo je jej nové historické maximum. Podľa CoinMarketCap dosiahla trhová kapitalizácie tejto meny rovnako rekordnú hodnotu 4,8 miliardy amerických dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zdá sa, že prudký nárast ceny vyvolal tweet samotného vývojára Litecoinu Charlieho Leeho, ktorý na svojom Twitteri oznámil, že má Lightning LND a odteraz je v sieti nainštalovaná funkčná Ligtning peňaženka.

 

Cena Litecoinu dosiahla rekordných 92 dolárov

 

img

 

Uplynulý týždeň prekonal Litecoin 60 a 70 dolárové hranice čo znamená až 50% zisk oproti hodnote, ktorá bola už takmer rekordnou pre jednu z najstarších kryptomien. Za posledných 24 hodín však však cena vzrástla zo 70,03 USD na 91,97 USD, čo znamená, že zisk 21,94 dolárov predstavoval nárast o vyše 31 percent! 

 

Ako sa už stáva zvykom, okrem Leeho oznamu, za týmto prudkým rastom boli aj veľké obchodované objemy na ázijských burzách. Kórejská burza Bithumb (LTC/KRW) zaznamenala objem 119 miliónov dolárov, zatiaľ čo čínske burzy OKCoin a Huobi (LTC/CNY) spolu dosiahli objem 197 miliónov dolárov. Oproti tomu popredné americké burzy GDAX a Poloniex (LTC/USD) spolu dosiahli objem len necelých 117 miliónov dolárov.

 

img

 

Litecoin sieť už s Lightningom

Ako sme už spomenuli vyššie, trh zareagoval aj natweet vývojára Litecoinu Charlieho Leeho. Ten na svojom Twitteri zverejnil snímku obrazovky Lightning peňaženky a uviedol, že je už nainštalovaná a funkčná v sieti Litecoin.

 

 

Ako už skôr uviedla americká CCN, aktivácia SegWitu na Litecoin a Bitcoin sieťach umožní medzisieťové transakcie medzi týmito dvoma kryptomenami. Od týchto transakcií sa očakáva, že umožnia množstvo ďalších inovácií v rámci ekosystému kryptomien. Lee už predtým odhalil, že testuje Lightning na hlavnej sieti, ale až štvrtkový tweet potvrdil, že systém funguje správne.

 

Rekordný deň pre trh s kryptomenami

Okrem Litecoinu dnes na trhu kryptomien padali aj ďalšie rekordy. Cena Bitcoinu dnes prekonala hranicu 4.900 USD, keď dosiahla rekordných 4.962 USD, zatiaľ čo celková trhová kapitalizácia všetkých digitálnych mien dosiahla nový rekord 179 miliárd dolárov. Napokon, celkový počet kryptomien s trhovou kapitalizáciou presahujúcou jednu miliardu dolárov narástol na 14, čo je tiež nový rekord.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona