Listy Deža Ursinyho vychádzajú knižne pod názvom Jabloň v zime

NETKY.SK • 25 November 2016, 14:41 • 2 min
Listy Deža Ursinyho vychádzajú knižne pod názvom Jabloň v zime

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Artforum uvedie v stredu 30. novembra na trh knihu Jabloň v zime, ktorá je zbierkou listov zosnulého slovenského hudobníka Deža Ursinyho Eve Rosenbaumovej.

slovakia

left justify in out

Listy pochádzajú z obdobia rokov 1971 až 1973 a sú plné príbehov ľudí, lásky a ťažkostí. Eva Rosenbaumová dala listy do opatery Petrovi Zajacovi, ktorý ich po jej smrti redakčne upravil. Na vydanie knihy finančne prispeli prostredníctvom crowfundingovej kampane aj fanúšikovia Deža Ursinyho.


Hudobník, spevák a tvorca filmovej hudby Dezider "Dežo" Ursiny je jednou z najuznávanejších osobností slovenskej hudby. Bol zakladateľom jednej z prvých bigbeatových skupín na Slovensku s názvom Beatman. Neskôr pôsobil vo formáciách The Soulman, The New Soulman a v roku 1970 vytvoril skupinu Provisorium. Skladal tiež filmovú hudbu a je autorom hudby k muzikálom Neberte nám princeznú a Niekto ako ja. Vydal albumy ako Pevnina detstva (1978), Nové mapy ticha (1979), Zelená (1986), Na ceste domov (1987) či Momentky (1990). Zomrel v roku 1995 vo veku 47 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona