Listové bomby boli adresované eurokomisárovi a šéfovi Euroskupiny

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 12:27 • 2 min
Listové bomby boli adresované eurokomisárovi a šéfovi Euroskupiny

BRUSEL - Listové bomby mali tento týždeň dostať eurokomisár pre ekonomické záležitosti, dane a clá Pierre Moscovici a predseda Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem.

slovakia

left justify in out

Listovú bombu minulý týždeň dostal nemecký minister Wolfgang Schäuble a pobočka Medzinárodného menového fondu (MMF) v Paríži. Magazín Politico informoval, že Európska komisia dostala upozornenie od gréckych úradov o možných listových bombách.

 

Mali ich dostať eurokomisár Pierre Moscovici a líder neformálneho zoskupenia členských štátov EÚ platiacich eurom Jeroen Dijsselbloem. V pondelok príslušníci gréckych bezpečnostných zložiek zneškodnili v Aténach osem listových zásielok s explozívnym obsahom.

 

Adresátmi zásielok od zatiaľ neznámych odosielateľov, ktoré odhalili v distribučnom centre gréckej pošty na severe Atén, mali byť rôzne osobnosti a inštitúcie v zahraničí. Zneškodnené výbušné zariadenia boli rovnakého typu ako tie, ktoré minulý týždeň spôsobili poplach na nemeckom ministerstve financií v Berlíne a explóziu v sídle Medzinárodného menového fondu (MMF) v Paríži.

 

K zodpovednosti za zaslanie balíkovej bomby na nemecké ministerstvo financií sa prihlásila grécka ľavicová extrémistická organizácia Sprisahanie buniek ohňa. Aj listovú bombu do MMF zrejme poslalo nejaké ultraľavicové zoskupenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies