Listová bomba zranila dve pracovníčky organizácie Swissnuclear

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 11:46 • 2 min
Listová bomba zranila dve pracovníčky organizácie Swissnuclear

Listová bomba zranila dve pracovníčky organizácie Swissnuclear

slovakia

left justify in out

img

Listová bomba vybuchla dnes dopoludnia v sídle združenia švajčiarskych výrobcov jadrovej energie. Dve pracovníčky organizácie Swissnuclear utrpeli zranenia, oznámila polícia.

Zranené ženy previezli do nemocnice s povrchovými popáleninami a poškodeným sluchom, uviedol policajný hovorca s tým, že polícia zatiaľ nevie, kto bombu organizácii zaslal. K útoku v severošvajčiarskom meste Olten sa dosiaľ nikto neprihlásil.

Po udalostiach v poškodenej japonskej jadrovej elektrárni Fukušima-I sa aj vo Švajčiarsku rozbehla diskusia o ďalšom využívaní jadrovej energie. Švajčiarska federálna vláda oznámila pozastavenie schvaľovania výstavby troch nových atómových elektrární s cieľom preskúmať bezpečnostné normy.

Organizácia Swissnuclear zastupuje švajčiarske energetické spoločnosti, ktoré prevádzkujú štyri jadrové elektrárne, produkujúce asi 40 percent elektrickej energie v krajine.

V Oltene sídli aj energetická spoločnosť Alpiq, pred ktorej ústredím dnes 50 členov organizácie Greenpeace na proteste žiadalo, aby stiahla svoju žiadosť o výstavbu novej elektrárne.

Polícia podľa hovorcu skúma, či medzi demonštráciou a výbuchom nie je nejaké spojenie. Aktivisti Greenpeace uviedli, že s útokom nemajú nič spoločné.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona