Listová bomba pre policajta vzbĺkla na pošte

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 18:44 • 2 min
Listová bomba pre policajta vzbĺkla na pošte

ATÉNY - Listovú bombu určenú pre vysokopostaveného policajného dôstojníka zachvátili v stredu plamene. Stalo sa tak v budove pošty neďaleko Atén, kde zásielky triedia.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných zistení polície mala zásielka s podomácky vyrobenou výbušninou prísť z Talianska. Plamene ju zachvátili po tom, ako ju jeden zo zamestnancov gréckej pošty pustil na zem. Nikto sa pri incidente nezranil a samotné zariadenie zneškodnili privolaní pyrotechnici kontrolovanou explóziou.

Podobné zariadenia boli v roku 2011 odoslané aj vtedajšiemu ministrovi spravodlivosti a šéfovi prísne stráženého väzenia. Ich odosielateľmi boli talianski anarchisti, ktorí takto chceli vyjadriť solidaritu so svojimi odsúdenými gréckymi kolegami. Tých uznali vinnými z posielania listových bômb lídrom EÚ a veľvyslanectvám jej členských krajín v Aténach. Pred troma rokmi navyše spáchali bombový a podpaľačský útok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona