Listopadovú dal v Mexiku zavolať pilot, pristávala v kabíne

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 14:55 • 2 min
Listopadovú dal v Mexiku zavolať pilot, pristávala v kabíne

GRAZ - Plná dojmov sa z vysokohorského sústredenia v mexickom stredisku La Loma vrátila úradujúca najlepšia slovenská plavkyňa Katarína Listopadová. Dvadsaťjedenročná Bratislavčanka absolvovala prvotriedny tréningový pobyt v nadmorskej výške približne 1900 metrov s ďalšími plavcami z banskobystrickej Dukly.

slovakia

left justify in out

"Bolo to tam fakt super. Podmienky na šport, nielen plávanie, boli úplne úžasné. Naplávala som okolo 140 kilometrov za dva dni, k tomu nejaké behy a 'posilka'. Úvodné dni sa trénovalo veľmi ťažko, bolo cítiť nadmorskú výšku. Prvé tréningy som sa vo vode vyslovene trápila. Vstávala som každý deň o štvrtej ráno a pred piatou sme už skákali do vody. Popoludňajší tréning bol od pol druhej, medzitým sme mali čas na oddych. Celá výprava sme sa zhodli, že to bolo jedno z najlepších sústredení vôbec. Chceli by sme sa tam niekedy vrátiť," rozhovorila sa pre SITA účastníčka olympijských hier v Londýne 2012 Katarína Listopadová.

 

Pre zverenku Dirka Langeho a Miroslava Machoviča bol návrat do Európy poriadnym prekvapením. Nie preto, že meškanie prvého lietadla spôsobilo nestihnutie všetkých ďalších letov znamenajúce trojdňovú cestu domov, ale vďaka zážitkom na palube jedného zo strojov.
 

"Počas letu zo San Luis Potosí do Mexica City letuška ponúkla záujemcom možnosť pozrieť sa do vnútra kokpitu. My plavci sme tam na chvíľu zašli. Porozprávala som sa s kapitánom, predstavila som sa, spýtala som sa ich na meno či ako dlho už lietajú. Podotkla som, že možnosť byť v kabíne je pre mňa obrovský zážitok, za ktorý im veľmi ďakujem," prezradila plavecká univerzálka, ktorá si po krátkej návšteve šla plná dojmov sadnúť na svoje miesto. Krátko po nečakanom zážitku však prišiel ďalší - ešte väčší, pre bežného smrteľníka prakticky nedosiahnuteľný. "Letuška k nám prišla s odkazom od kapitána, že Katarína sa má prísť pozrieť na pristávanie, ak chce. To bol pre mňa úplne najkrajší zážitok, teda okrem olympiády, samozrejme. Videla som všetko - ako piloti komunikujú s riadiacou vežou, všetko mi povysvetľovali, čo ako funguje. Úplne super," dodala nadšená plavkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona