Listopadová vynecháva MS, ale nekončí

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:42 • 2 min
Listopadová vynecháva MS, ale nekončí

BRATISLAVA - Už netrénuje v Grazi ako doposiaľ, decembrové majstrovstvá sveta v krátkom bazéne v kanadskom Windsore napriek splnenému limitu vynecháva, ale to najzásadnejšie v športovom živote dvojnásobnej olympioničky Kataríny Listopadovej sa nemení - ďalej pokračuje vo svojej plaveckej kariére.

slovakia

left justify in out

"Aj keď ma augustové výsledky v Riu vôbec nepotešili, doma sme si to všetko rozobrali, možno týždeň som si dala pauzu a vrátila som sa k tréningovej rutine. Začala som behať, plávať. Ak budem na sto percent presvedčená, že stačilo, vtedy skončím," tvrdí 23-ročná Bratislavčanka. Dvadsiata druhá pozícia na 100 m znak a až tridsiata priečka na 100 m motýlik rozhodne nekorešpondovali s jej riodejaneirskymi ambíciami. Po Londýne 2012 to boli jej druhé hry v kariére a sama vie, že atakovať postup do semifinálovej šestnástky tentoraz bolo v jej schopnostiach.

Absencia na blížiacich sa MS, ktoré v olympijskom roku vyškrtli zo svojho súťažného kalendára aj mnohé svetové esá, nebola v prípade najlepšej slovenskej plavkyne výsledkom dajakého náhleho vnuknutia. "Už dlhšie som bola rozhodnutá, že po hrách v Riu de Janeiro vynechám tento šampionát. Olympijská sezóna bola náročná. Potrebujem nabrať nové psychické aj fyzické sily a oddýchnuť si od pretekania sa. Trénerovi Dirkovi Langemu som toto rozhodnutie už skôr avizovala," skonštatovala Listopadová, ktorá trávi jeseň netradične v Bratislave. "Skutočne dlho som bola mimo domova, takže napriek nie najlepším podmienkam na plávanie v hlavnom meste sa tu snažím odtrénovať čo najviac. Po roku bez štúdia som sa tiež vrátila k právu na Paneurópskej vysokej škole," poznamenala Listopadová.

Jej trénerom zostáva uznávaný Nemec Dirk Lange a naďalej háji farby VŠC Dukla Banská Bystrica. "Od januára by som sa mala vrátiť do Grazu. Všetko v krátkom čase prediskutujeme s Dirkom, najbližšiu sezónu, ktorej vrcholom aj pre mňa budú júlové majstrovstvá sveta v dlhom bazéne v Budapešti. Teraz neviem povedať, na aký plavecký spôsob sa budem najviac zameriavať, zrejme ich tak ako doposiaľ bude viac. Som však najmä rada, že od Dauhy 2014 ma obchádzajú zdravotné problémy," zaklopala si na drevo Katarína Listopadová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies