Listopadová s Klobučníkom sa učia a trénujú 65 km týždenne

NETKY.SK • 12 Január 2015, 12:00 • 2 min
Listopadová s Klobučníkom sa učia a trénujú 65 km týždenne

BRATISLAVA - Najlepší slovenskí plavci Katarína Listopadová a Tomáš Klobučník odštartovali prípravu na sezónu 2015, ktorej vyvrcholením budú pre oboch zverencov nemeckého trénera Dirka Langeho majstrovstvá sveta v dlhom bazéne v ruskej Kazani.

slovakia

left justify in out

"Celý proces smeruje k tomu, aby sme tam, ale možno už aj skôr, splnili limit na olympijské hry do Ria de Janeiro, keďže kvalifikácia na ne sa začne tento rok," rozhovorila sa Katarína Listopadová, ktorá počas decembrového svetového šampionátu v krátkom bazéne v katarskej Dauhe ochorela a musela sa dať zdravotne do poriadku. "Teraz budeme predovšetkým 'naplavovať' veľmi veľa kilometrov, na čo sa však ja osobne po dlhom výpadku teším. Všetkého bude veľa, aj posilňovne a behov. Priemerne naplávame za týždeň teraz okolo 65 kilometrov plus tie ostatné aktivity," pripomenula 21-ročná Bratislavčanka. Na Listopadovú čakajú prvé preteky v sezóne o dva týždne. "Aj keď ešte nie je isté, že v Luxembursku skutočne budem štartovať. Pre školské povinnosti som zatiaľ netrénovala podľa predstáv. Čo sa týka pretekov, každý mesiac na nás čakajú minimálne dvoje. Niekedy v apríli by sme mali odcestovať na sústredenie." 

 

Slovenskí reprezentanti, ktorí v súkromí dlhé roky tvoria pár, zhodne bojujú na dvoch frontoch - okrem bazéna aj so skriptami. "Tomáš aj ja sme v treťom ročníku na vysokej škole, čiže je pred nami náročné obdobie, keď sa popri plávaní musíme pripraviť na bakalárske skúšky," zakončila Katarína Listopadová, ktorá si do roku 2015 želá predovšetkým zdravie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies