Listopadová a Klobučník do Mexika, tréningy od 4.30 ráno

NETKY.SK • 9 Február 2015, 13:44 • 2 min
Listopadová a Klobučník do Mexika, tréningy od 4.30 ráno

GRAZ - Na vysokohorské sústredenie do mexického strediska La Loma mieria plavci VŠC Dukla Banská Bystrica na čele s elitnými slovenskými reprezentantmi Katarínou Listopadovou a Tomášom Klobučníkom, účastníkmi olympijských hier v Londýne 2012.

slovakia

left justify in out

Minivýprava odletí z Viedne v nedeľu skoro ráno, do cieľa dorazí na druhý deň.

 

"Pripravovať sa budeme v športovom komplexe v nadmorskej výške 1900 metrov. V rovnakom čase ako Taliani, Japonci a ďalší, takže to tam bude celkom plné. Preto budeme mať ranné tréningy už od 4.30 h," uviedla z rakúskeho Grazu úradujúca najlepšia slovenská plavkyňa Katarína Listopadová, ktorú dekorovali v piatok v Bratislave na galavečere Slovenskej plaveckej federácie (SPF). 

 

Na plavcov čaká v špecializovanom stredisku poriadna rehoľa. "Pobudneme tam dva týždne, počas každého naplávame približne 80 km. V bazéne budeme päť hodín denne plus posilňovňa. Sú to veľké objemy, ale získame tým nevyhnutný základ na sezónu a budeme z toho čerpať celý rok," doplnila 21-ročná zverenka Dirka Langeho. 

 

Kvalifikačné obdobie na olympijské hry do Ria de Janeiro 2016 odštartuje 1. marca 2015 a potrvá do 3. júla 2016, plavci môžu plniť stanovené hranice na podujatiach pod hlavičkou FINA. "A-limit v mojej najsilnejšej disciplíne 100 m motýlik 58,74 s je reálne splniteľný, ale určite spravím všetko, aby som sa posunula ešte ďalej. Nechcem ho iba zaplávať. Často premýšľam o Riu, čo všetko na človeka čaká, kým sa tam dostane. Nezameriavam sa však iba na jednu disciplínu, je to lepšie i z hľadiska psychiky, lebo sústredenie na jedinú vec môže mať aj negatívny dopad," dodala Listopadová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies