Lístky na vlaky od 10 eur majú oddnes v cene aj miestenku

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:00 • 2 min
Lístky na vlaky od 10 eur majú oddnes v cene aj miestenku

BRATISLAVA - Cestovné lístky na diaľkové vnútroštátne vlaky za 10 eur a viac majú od dnešného dňa v cene priamo započítanú aj miestenku. Rovnako je miestenka zarátaná v cene aj pre všetky lístky do prvej vlakovej triedy.

slovakia

left justify in out

Takýto krok zavádza od dnešného dňa do praxe štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) súčasne so spustením bezplatnej dopravy pre dôchodcov a študentov. 
     

"Opatrenie sme zaviedli ako bonus pre platiacich cestujúcich. Veríme, že neklesne ich záujem o cestovanie železnicou napriek tomu, že sa zvýši počet bezplatne cestujúcich," uviedla pre TASR hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
     

Lístok v cene 10 eur vyjde pri obyčajnom cestovnom približne na vzdialenosť 200 kilometrov (km). To znamená, že opatrenie budú môcť využívať napríklad ľudia, ktorí sa vlakom vyberú z Bratislavy do Vrútok a ďalej. Na InterCity (IC) vlaky sa opatrenie nevzťahuje, rovnako ako pre ne neplatí ani cestovanie zadarmo pre študentov a dôchodcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies