Liptovské vodárne vylúčili prítomnosť plastových mikročastíc vo vode

NETKY.SK • 11 September 2017, 10:53 • 2 min
Liptovské vodárne vylúčili prítomnosť plastových mikročastíc vo vode

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Liptovská vodárenská spoločnosť (LVS) so sídlom v Liptovskom Mikuláši vylúčila prítomnosť plastových mikročastíc v pitnej vode.

slovakia

left justify in out

LVS využíva podzemné vodárenské zdroje, ktoré sú v horskom prostredí, informoval výrobný riaditeľ spoločnosti Tomáš Benikovský. "Plastové mikročastice sa do našich vodárenských zdrojov nemajú odkiaľ dostať," reagoval na medializované informácie o výskyte plastových mikročastíc v zdrojoch pitnej vody aj na Slovensku.

 

Ako doplnila referentka vnútornej a externej komunikácie LVS Eva Petranová, výsledky výskumu priniesla globálna organizácia Orb Media sídliaca vo Washingtone. Obyvatelia okresu Liptopvský Mikuláš sa podľa nej začali ihneď obávať, že pitná voda, ktorú používajú, tiež obsahuje plastové mikročastice. LVS ich prítomnosť odmieta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies