Liptov, Vysoké Tatry a Bratislava patria naďalej medzi najnavštevovanejšie regióny Slovenska

NETKY.SK • 1 August 2017, 14:59 • 2 min
Liptov, Vysoké Tatry a Bratislava patria naďalej medzi najnavštevovanejšie regióny Slovenska

BRATISLAVA - Počet turistov, ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku na Slovensku, v posledných dvoch rokoch rastie. V roku 2016 to bolo o 16 %. Rastúci záujem o ubytovanie pritom vidno naprieč regiónmi Slovenska.

slovakia

left justify in out

Jediným regiónom, kde sa počet turistov v minulom roku výraznejšie znížil, bol Novohrad, teda okolie Lučenca. Počet turistov tu klesol o 13 %. Vyplýva to z analýzy UniCredit Bank vypracovanej na základe údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR. Počet prenocovaní dovolenkárov mierne, o 2 % klesal aj v regiónoch Dolného Zemplína a Dolného Považia. Dôvodom bolo skracovanie dĺžky pobytov.

 

"Ani posledné roky totiž nezvrátili dlhodobejší trend skracovania dovolenkových pobytov. V priemere v jednom ubytovacom zariadení strávili turisti v roku 2016 historicky najmenej, len 2,8 nocí, z toho zahraniční návštevníci len 2,5 nocí," priblížil analytik banky Ľubomír Koršňák.

 

Rovnako sa podľa neho nič nezmenilo ani na pozícií slovenských regiónov v turizme. Najnavštevovanejšími regiónmi Slovenska tak ostávajú regióny Liptova, Vysokých Tatier a Bratislavy. Nadpriemerný záujem turistov hlásia aj silné kúpeľné regióny ako Podpoľanie, kde sú kúpele Sliač a Kováčová, Zamagurie s kúpeľmi Vyšné Ružbachy a Pieninským národným parkom či Turiec s kúpeľmi Turčianske Teplice.

 

Podobne aj Horné Považie s kúpeľmi Rajecké Teplice, silným turistickým magnetom tu je aj okolie Terchovej a nadpriemerné návštevy vykazuje aj región Horehronia. "Na opačnom konci rebríčka nájdeme regióny Novohradu, Zemplína či Kysúc," dodal analytik.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies