Lipták po prehre s Nemeckom: Zo strany Dominiky neprišlo k zlyhaniu

NETKY.SK • 10 Február 2014, 08:49 • 2 min
Lipták po prehre s Nemeckom: Zo strany Dominiky neprišlo k zlyhaniu

BRATISLAVA - Slovenské fedcupové reprezentantky nepretavili výhodu domáceho prostredia v postup do semifinále prestížnej tímovej tenisovej súťaže. Nemky aj bez zranenej Sabine Lisickej preukázali v koncovkách setov vyrovnaných zápasov väčšie kvality, v tajbrejkoch získali dôležité loptičky vo svoj prospech.

slovakia

left justify in out

Finalistka Australian Open Dominika Cibulková mala byť líderkou slovenského tímu, no v sobotu z mečbalu podľahla Andree Petkovicovej a v nedeľu nestačila ani na nemeckú jednotku Angelique Kerberovú.
      

Slovenský fedcupový kapitán a zároveň Cibulkovej osobný kouč Matej Lipták si však nemyslí, že by z jej strany prišlo k nejakému zlyhaniu. "Pre Domču to bola nová skúsenosť a pevne verím, že ju posilní. Dúfam, že už bude vedieť, že keď uhrá taký dobrý výsledok ako na Australian Open, ako s tým má naložiť. Po jej úspešnom vystúpení v Melbourne to nebolo pre ňu jednoduché zvládnuť všetok ten mediálny ošiaľ. Fedcupové zápasy boli pre ňu náročné fyzicky i psychicky. Nechcem ju ospravedlňovať, ale bola to pre ňu nová vec nastupovať pod takýmto tlakom. Každý od nej očakával, že musí získať dva body a podať také výkony, ako na Australian Open. Určite nezlyhala, súperky museli podať maximálne výkony, aby ju zdolali," povedal Lipták.
      

Daniela Hantuchová mala v úvodnom dejstve zápasu s Kerberovou k dispozícii dva setbaly, no nevyužila ich a ďalšie minúty už boli v réžii svetovej deviatky. "Myslím si, že Daniela podala v prvom sete zápasu s Kerberovou skvelý výkon. Ukazuje sa, že vo fedcupových dueloch sa vie vyburcovať k lepším výkonom ako na turnajoch. Neviem, čím to je, či cíti ten adrenalín, podporu obecenstva a realizačného tímu. Pokiaľ bude pokračovať v takýchto výkonoch, určite aj na turnajoch urobí lepšie výsledky. Na nedeľu som počítal do poslednej dvojhry s Magdalénou Rybárikovou, ktorá vie zahrať na Petkovicovú, žiaľ, už po súboji singlových jednotiek bolo 0:3," dodal Lipták.
      

Slovenky čaká 19.-20. apríla boj o záchranu vo svetovej skupine Pohára federácie. Súperky v baráži o účasť v elitnej osmičke spoznajú už v utorok 11. februára o 12.00 SEČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb. Slovenské družstvo bude s najväčšou pravdepodobnosťou figurovať medzi nasadenými a narazí na jedného z kvarteta Kanada, Poľsko, Francúzsko, Argentína. Všetky štyri tímy cez víkend uspeli v zápasoch 1. kola II. svetovej skupiny. S Francúzkami by Liptákove zverenky určite hrali vonku, v prípade konfrontácie s Kanaďankami, Poľkami a Argentínčankami rozhodne o výhode domáceho prostredia dodatočný žreb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies