Lipták po frustrujúcej prehre so Srbskom: "Nevyužili sme obrovskú šancu"

NETKY.SK • 18 Apríl 2011, 07:33 • 2 min
Lipták po frustrujúcej prehre so Srbskom: "Nevyužili sme obrovskú šancu"

Lipták po frustrujúcej prehre so Srbskom: "Nevyužili sme obrovskú šancu"

slovakia

left justify in out

img

Obrovské sklamanie a smútok sa zračili na tvárach slovenských tenistiek Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovou po frustrujúcej prehre so Srbskom v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie. Slovenky viedli v rozhodujúcej štvorhre na antuke v bratislavskom NTC nad párom Jelena Jankovičová, Aleksandra Kruničová 6:2, 5:1 a 30:0, no skvele rozohratý zápas sa im vymkol z rúk a Srbkám sa podaril dokonalý obrat.
      Tím kapitána Mateja Liptáka tak po ročnom pôsobení medzi elitou bude opäť účinkovať v II. svetovej skupine. Slovensko sa pri žrebe ocitne medzi nasadenými a môže naraziť na Bielorusko, Švajčiarsko, Slovinsko alebo víťaza zápasu Japonsko - Argentína, ktorý odložili pre marcové zemetrasenie v krajine vychádzajúceho slnka. Hantuchová dúfa, že Slovenkám sa v roku 2012 podarí vrátiť medzi najlepšiu osmičku. "Prehra so Srbskom nás bude ešte dlho škrieť, veď sme boli veľmi blízko k víťazstvu nad jedným z najlepších tímov na svete, ktorý prišiel do Bratislavy v najsilnejšom zložení s Jelenou Jankovičovou i Anou Ivanovičoovu. Kebyže vyhráme, tak poviem, že to bol jeden z najkrajších víkendov v mojej tenisovej kariére. Vo Fed Cupe hrám už 11 rokov, no ešte nikdy som nezažila takú atmosféru ako počas nedeľňajšej dvojhry proti Jelene Jankovičovej. Boli tam neuveriteľné emócie, diváci boli fantastickí. O to viac ma mrzí, že sme ich nepotešili ziskom tretieho bodu," povedala Hantuchová.
      Slovenská fedcupová rekordérka tvrdí, že s Rybárikovou mali hrať za stavu 6:2 a 5:1 agresívnejšie. "Mali sme byť oveľa odvážnejšie a doraziť ich, no prispôsobili sme sa ich hre, čo bola veľká chyba. Už to potom nebola taká klasická štvorhra. Bolo to skôr o tom, kto pokazí výmenu, čo nie je náš štýl. Srbky sa postupne dostali do tempa, rozohrala sa im Kruničová a zápas sa začal otáčať."
      Aj slovenský kapitán Matej Lipták mal po prehre v debli hlavu v smútku. "Ťažko sa mi o tom hovorí, pretože sme nevyužili obrovskú šancu. Za stavu 5:1 a 30:0 tam bola nahrávka blízko siete, potom ďalší fiftín. Pri Danielinom servise za stavu 5:4 sme malií dva mečbaly. Dievčatá nezahrali tento gem zle, ale súperky tak predviedli niekoľko veľmi dobrých úderov. V prvom sete sme ťažili z toho, že Kruničová sa na dvorci iba hľadala a pôsobila dosť neisto.  Od polovice druhého setu však bola rovnocennou hráčkou a jej výkon sa postupne stupňoval. Priali sme si, aby sme získali dva body v singloch a mysleli sme si, že vo štvorhre to dorazíme, lebo sme sa cítili favoritmi. Bohužiaľ sa nám to vymkló z rúk, čo ma veľmi mrzí. Pozitívom víkendu boli výkony Dominiky Cibulkovej, ktorá až na prvý set s Jovanovskou zvládla svoje zápasy veľmi dobre a vybojovala dva body. Víťazstvo nad Bojanou ju povzbudilo a proti Ivanovičovej hrala vo veľkej pohode. Daniela podala proti Jankovičovej lepší výkon ako proti Ivanovičovej. Lepšie podávala, v treťom sete viedla 3:1, no Jelena v závere dokázala, že je skúsenou hráčkou a dôležité momenty zvládla lepšie."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies