Lipták: Pevne verím, že kvalita sa ukáže

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:24 • 2 min
Lipták: Pevne verím, že kvalita sa ukáže

BRATISLAVA - Švédske tenistky vedia o tých slovenských pred bratislavským víkendovým vzájomným zápasom v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2016 družstiev žien oveľa viac, ako je to naopak, ale v konečnom dôsledku by to nemalo viesť k výsledku ich prospech.

slovakia

left justify in out

"Pevne verím, že tento aspekt nebude rozhodujúci. Dúfam, že naše baby ukážu svoju kvalitu a získame potrebné tri body proti súperkám, ktoré nemajú čo stratiť - nik od nich neočakáva víťazstvá," povedal kapitán tímu SR Matej Lipták pre agentúru SITA po piatkovom žrebe programu. V sobotu od 14.00 h sa na antuke pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC od 14.00 h postupne stretnú jednotka domácich Karolína Schmiedlová s dvojkou hostiek Rebeccou Petersonovou a dvojka hostiteliek Daniela Hantuchová s líderkou severaniek Susanne Celikovou. Obe Slovenky sú v Top 50 singlového renkingu, vyzývateľky zhodne mimo prominentnej dvojstovky. 

 

"Švédky prišli bez svojej najlepšej hráčky Johanny Larssonovej, čo je určite veľké oslabenie. Vyrukovali s mladým tímom a jeho jednotlivé tenistky príliš nepoznáme. Môže to byť ich výhoda, keďže ony si mohli tie naše odsledovať na turnajoch či v televízii," upozornil Lipták. Osobný kouč Dominiky Cibulkovej nemá zo zdravotných dôvodov k dispozícii okrem svojej zverenkyne ani Magdalénu Rybárikovú, šéfovi realizačného štábu Švédska Larsovi-Andersovi Wahlgrenovi chýba popri Larssonovej aj skúsená niekdajšia členka Top 30 Sofia Arvidssonová. 

 

Lipták prezradil, že na tréningoch sa tlačila do pozornosti aj Jana Čepelová (štvrtou členkou kádra je juniorka Kristína Schmiedlová): "Zvolil som Kaju a Danielu, lebo u tej prvej vnímam veľkú hernú pohodu a druhá má obrovské skúsenosti. Janka však tiež ukazovala naozaj skvelú formu. Momentálne však predsa len nemá takú zápasovú prax, keďže bola dlhšie mimo kolotoča a ešte nie je na stopercentnej úrovni. Keď to však vzhľadom na vývoj bude potrebné, som presvedčený, že tie prvé dve singlistky absolútne zastúpi." 

 

Víťazka minulotýždňového turnaja na tvrdom povrchu v hale v poľských Katoviciach Karolína Schmiedlová si rýchlo zvykla na iný podklad. "Prechod mi nerobil problémy. Už na prvom tréningu mi to išlo. Počas týždňa sme skôr ladili formu. Nemala som nejaké dlhé tréningy, aby som zostala fit na víkend. Myslím si, že som na tom dobre. Už sa teším na zápasy. Švédky príliš nepoznám, ale kapitán sa viackrát bol pozrieť na ich tréningy a nepochybne mi poradí. Na moju sobotňajšiu súperku Petersonovú sa popýtam aj Janky Čepelovej, ktorá s ňou vlani hrala v Bastade. V podstate by mi však aj tak malo byť jedno, kto stojí na druhej starne dvorca - v prvom rade musím predvádzať moju hru. Som pomerne rada, že v sobotu budem začínať. Poznám presný čas a nebudem musieť čakať," povedala pre SITA 20-ročná Košičanka, ktorá premiérovo je singlovou jednotkou tímu SR. 

 

O jedenásť rokov skúsenejšia spoludržiteľka Fed Cupu 2002 Hantuchová v podobnom duchu pre SITA skonštatovala: "Dôležité je najmä to, aby sme sa koncentrovali na vlastnú hru a odovzdali maximum. Bez diskusie je vždy trochu zložité hrať proti súperke, ktorej tenis nepoznám. Treba si počas prvých gemoch odsledovať štýl, akceptovať to a zamerať sa na to, nad čím môžem mať kontrolu." Bývalá päťka renkingu trochu zachrípnuto s úsmevom podotkla. "Fyzicky sa cítim dobre a už aj s tým hlasom je to lepšie, hoci nie optimálne. Absolvovala som na tomto kurte veľa času a dúfajme, že to dobre vypáli. S tými hlasivkami to radšej nechám na fanúšikov. Ja sa budem usilovať niečo ukázať herne. Dúfam, že budeme mať super podporu z tribún a priaznivci si užijú pekný športový víkend s úspešným koncom pre nás." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies