Lipšic:Poslanci Smeru si možno mysleli, že argumenty nájdu v alkohole

NETKY.SK • 18 September 2013, 18:11 • 2 min
Lipšic:Poslanci Smeru si možno mysleli, že argumenty nájdu v alkohole

BRATISLAVA – Poslanci Smeru-SD si podľa nezaradeného poslanca NR SR Daniela Lipšica možno mysleli, že keď im dochádzajú argumenty, že ich nájdu v alkohole.

slovakia

left justify in out

„Ale ani tam ich nenašli, okrem silových,“ povedal novinárom Lipšic s tým, že pomerne veľká časť poslancov Smeru-SD bola pod vplyvom alkoholu. „Bolo to zjavné. Väčšinu z nich nepoznám, neviem ako sa volajú, lebo nič v parlamente nepovedia, ani nenavrhnú,“ konštatoval. Lipšic považuje za prejav obrovskej zbabelosti ministrov a poslancov Smeru, keď najskôr utečú z parlamentu, potom sa opijú a potom sa začnú biť. „To je prejav straty súdnosti,“ vyhlásil.

Schôdza o vyslovení nedôvery premiérovi by mala pokračovať od 19:00. „Viacerí poslanci majú pripravené vecné vystúpenia. Zvažujeme, ako ďalej. Po dohode sa rozhodneme, či bude schôdza pokračovať ďalšie obdobie,“ uviedol.

Na 24. schôdzi sa podarilo podľa Lipšica preukázať, že štát stratil kontrolu nad zlatým vajcom SPP, nad Eustreamom. „Zlaté vajce SPP je dnes pod kontrolou súkromného investora, ktorému to odovzdal Robert Fico,“ vyhlásil. Podľa Lipšica opozícia preukázala že J&T a Energetický a průmyslový holding (EPH) na kúpu podielu v SPP si zobrali úver 2,5 miliardy eur a neminuli ani cent, aby tento podiel získali. Takisto to mohla urobiť podľa neho aj vláda.

EPH a J&T chcú podľa Lipšica úver prefinancovať z dividend, z toho, že sa zbavili stratovej matky SPP a z toho, že znižujú základné imanie. „Idú vycucať strategický podnik a jeho najlukratívnejšie časti. Vláda všetky tieto kroky posvätila. Bez súhlasu vlády lokajov by to nebolo možné,“ povedal s tým, že EPH si zoberie úver, kúpi podiel v SPP, vytiahne z SPP peniaze, splatí úver a zarába ďalej. Tak fungovala podľa Lipšica mečiarovská privatizácia. „Vyzývame Fica, aby sa prestal zabávať na bicykli, vrátil sa do parlamentu, ak nestratil posledné zvyšky odvahy, ktorú musí mať každý muž,“ povedal.

Lipšic tiež zareagoval na vyjadrenia, že Smer chce rokovať so štandardnými stranami. „Tým asi myslí staré strany. Zabudol zrejme, že aj on založil v roku 1999 stranu v parlamente a nikto s ním nemal problém diskutovať,“ uviedol. Podľa neho by mal Fico vysvetliť konkrétne obvinenia, na ktoré ani jednou vetou v NR SR nezareagoval, lebo asi nedostal súhlas od svojich pánov z finančných skupín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies