Lipšicovi doručili biely prášok a výhražný list

NETKY.SK • 9 Január 2015, 12:59 • 2 min
Lipšicovi doručili biely prášok a výhražný list

BRATISLAVA – Poslancovi NR SR a predsedovi hnutia NOVA Danielovi Lipšicovi doručili dnes domov biely prášok s výhražným listom.

slovakia

left justify in out

Informáciu potvrdil podpredseda hnutia Gábor Grendel. V liste je napísané, aby Lipšic zdochol aj s deťmi. „Nech celá rodina včetne detí do roka zdochne na rakovinu,“ je napísané v liste. 

 

img

 

Obálku ráno otvorila Lipšicova manželka. V bydlisku politika zasahujú policajti aj hasiči. Biely prášok zobrali na expertízu. Dieťa, ktoré bolo v tom čase doma, s obálkou do kontaktu neprišlo. 

 

Lipšic dnes povedal, že už si zvykol na rôzne vyhrážky v minulosti. „Nikdy som to nezverejňoval, pretože pes, ktorý breše, nehryzie. Ak to posielajú domov, kde bývam s rodinou a s vyhrážkou, aby mi deti do roka zomreli, to nestrpím. Keď si to chcú vybaviť so mnou, nech sa páči,“ vyhlásil Lipšic a dodal:  "Rodinu a deti nezaťahuje do vecí ani sicílska mafia." 

 

V obálke nebol antrax

 

V obálke, ktorú dnes doručili do bytu poslanca slovenského parlamentu Daniela Lipšica (nezaradený) nebol antrax. Uviedol to samotný Lipšic. O predbežnom výsledku analýzy Úradu verejného zdravotníctva, kam bol zaistený biely prášok odoslaný, informovalo aj Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave, ktoré nezverejnilo identitu adresáta podozrivej zásielky. "Doterajšia analýza zaistenej látky prítomnosť Bacillus anthracis nedokázala," uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I. začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.

 

"Predpokladám, že to nebola nebezpečná látka," uviedol Lipšic, ktorý očakáva negatívne výsledky aj od analýz prášku na prítomnosť ďalších nebezpečných látok, ktoré pracovníci ÚVZ ešte vykonajú.

Okrem policajtov boli na miesto vyslaní aj hasiči, ktorí nález umiestnili do špeciálneho kontajnera a následne zaslali na Úrad verejného zdravotníctva, kde vykonajú rozbor zaistenej látky. "S látkou prišlo do kontaktu celkom päť osôb, medzi ktorými sú aj dvaja policajti. Miesto je v súčasnosti políciou zabezpečené," doplnila informáciu bratislavská policajná hovorkyňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies