Lipšicovci chcú povoliť funkcionárom vo viacerých funkciách len jeden plat

NETKY.SK • 30 Október 2013, 15:21 • 2 min
Lipšicovci chcú povoliť funkcionárom vo viacerých funkciách len jeden plat

BRATISLAVA - Funkcionári, ktorí majú viac funkcií, by nemali brať plat zo všetkých, ale len z jednej funkcie. Počíta s tým návrh novely ústavného zákona o ochrane verejného záujmu, ktorý do parlamentu predkladajú nezaradení poslanci združení okolo Daniela Lipšica.

slovakia

left justify in out

Pripomínajú, že v parlamente bolo viacero neúspešných pokusov obmedziť kumuláciu funkcií. Stále je preto možné, aby napríklad predseda samosprávneho kraja bol súčasne aj poslancom Národnej rady SR či Európskeho parlamentu. Keďže podľa Lipšica nie je dnes vôľa zakázať to, prichádza s iným riešením. S novelou, podľa ktorej by verejný funkcionár mohol mať len jeden príjem. "Ide o to, ak aj má dve funkcie, aby mohol poberať príjem len z jednej verejnej funkcie a nie z oboch. A to z tej, kde je vyšší príjem," vysvetlil na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Lipšic.

Daniel Krajcer, ktorý kandiduje za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja opätovne prisľúbil, že ak v novembrových voľbách uspeje, vzdá sa poslaneckého mandátu v Národnej rade SR. "Som presvedčený, že kraj sa nedá riadiť ani zo slovenského, ani z Európskeho parlamentu," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies