Lipšicova strana NOVA zverejnila darcov, má to malý háčik: Potrebujete heslo

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 09:46 • 2 min
Lipšicova strana NOVA zverejnila darcov, má to malý háčik: Potrebujete heslo

BRATISLAVA - Hnutie Daniela Lipšica NOVA, ktoré sa prezentuje otvoreným a transparentným vládnutím, má "technický" problém zverejniť darcov pre verejnosť, informuje denník PRAVDA v článku s názvom "Darcovia NOVA sú na heslo".

slovakia

left justify in out

Na svojej webovej stránke síce ponúka ich zoznam za uplynulé dva roky, súbor však ešte v stredu 28. mája nebolo možné otvoriť, systém si pýtal prihlásenie a heslo. Dôvodom podľa tlačového oddelenia hnutia môže byť technický problém. "Informácie o financovaní hnutia sú súčasťou výročnej správy potvrdenej náhodne vyžrebovaným arbitrom. Informácie o darcoch priebežne zverejňujeme aj na našej webovej stránke, ktorá však v týchto dňoch prechádza rekonštrukciou, a je možné, že z technických dôvodov nastal dočasný výpadok, ktorý bude odstránený v najbližších dňoch", uvádza sa v stanovisku, ktoré v stredu podvečer poslalo tlačové oddelenie hnutia.

 

"Politické strany by mali zverejňovať svojich darcov a táto informácia by mala byť verejne prístupná určite aj bez zaheslovania", zhodnotila situáciu Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play.

 

Zoznamy darcov, ktoré sa dajú otvoriť, majú na svojich webových stránkach takmer všetky parlamentné strany Smer-SD, KDH, SDKÚ-DS, SaS, aj Most-Híd okrem hnutia Obyčajní ľudia. Odôvodňujú to tým, že OĽaNO žiadne dary neprijíma.

 

Politické strany tvrdia, že majú záujem na transparentnosti financovania strán, Zuzana Wienk upozorňuje, že jedna vec je zverejňovanie údajov a druhá kontrola ich pravdivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona