Lipšicova nehoda: Exposlanec to chcel uhrať na problémy s očami

NETKY.SK • 19 Január 2017, 08:56 • 2 min
Lipšicova nehoda: Exposlanec to chcel uhrať na problémy s očami

BRATISLAVA - Exposlanec Daniel Lipšic 19. septembra 2016 zrazil chodca, ktorý zraneniam podľahol.

slovakia

left justify in out

Ako denník Plus 1 deň informoval, v podobných prípadoch bývajú vodiči obvinení z prečinu usmrtenia okamžite. Pri bývalom poslancovi zrejme platia iné pravidlá, píše autorka článku.

 

Nehoda, pri ktorej zrazil Lipšic 72-ročného Emila Kalábera, sa stala presne pred štyrmi mesiacmi. Krátko po nehode sa na verejnosť dostal záznam z jednej z priemyselných kamier na Vajanského ulici, kde sa nešťastie odohralo.

 

Z videozáznamu je zrejmé, že dôchodca sa nachádzal v čase zrážky už niekoľko sekúnd na priechode pre chodcov. Lipšicovo auto doňho narazilo v plnej rýchlosti bez predošlého brzdenia.

 

Polícia zverejnila video z nehody Daniela Lipšica

 

Politik hneď po nehode tvrdil, že chodca vôbec nevidel. Podľa informácií denníka to chcel Lipšic uhrať na problém so zrakom. Vyšetrovateľ koncom minulého roka dostal od prokurátora pokyn, aby bol k vyšetrovaniu pribratý znalec z oblasti oftalmológie.

 

Vyšetrovateľ však tejto požiadavke nevyhovel. Podľa zistení denníka sa do vypracovania znaleckého posudku pri takýchto dopravných nehodách očiari nepriberajú nikdy. Advokát rodiny postihnutej stratou svojho člena Ladislav Kuruc považuje celý postup vyšetrovania za neštandardný. Denník nehodu pripomenul na štvrtej a piatej strane v článku s názvom "Chcel to uhrať na problémy s očami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies