Lipšic verí vyšetrovateľom a prokurátorom. Čaká na súdny deň, kedy si odsudzujúci verdikt vypočuje objednávateľ jeho vraždy

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 14:11 • 2 min
Lipšic verí vyšetrovateľom a prokurátorom. Čaká na súdny deň, kedy si odsudzujúci verdikt vypočuje objednávateľ jeho vraždy

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic verí vyšetrovateľom a prokurátorom, že kauzu prípravy jeho vraždy, ako aj prípravy vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho, sa podarí priviesť do spravodlivého konca.

slovakia

left justify in out

Napísal to na sociálnej sieti s tým, že mu už bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia voči podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

 

Vyšetrovanie sa týka politických špičiek 

„Počas 20 rokov môjho pôsobenia vo verejnom živote a v advokácii som už bol terčom množstva diskreditačných kampaní, nezákonného sledovania, snáh o moju kriminalizáciu, vyhrážali sa mne a mojim blízkym smrťou, až to prišlo k objednávke mojej úkladnej vraždy," napísal Lipšic. 

 

"Verím vyšetrovateľom NAKA, ako aj mojim kolegom prokurátorom, že aj tento obludný príbeh nenávisti, strachu a honby za luxusom a mocou, sa im podarí priviesť do spravodlivého konca," doplnil špeciálny prokurátor. 

 

Dodal, že v súčasnosti vyšetrovacie tímy NAKA a Úradu inšpekčnej služby vedú množstvo trestných stíhaní proti bývalým vysoko postaveným predstaviteľom bezpečnostných zložiek, justície, vplyvným oligarchom, či politikom.

 

Tieto trestné stíhania sú vedené pod dozorom prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a sú vedené najmä za založenie zločineckých skupín, korupciu a ekonomické trestné činy.

 

 

Do prípravy vrážd sú zapletené osoby z prípadu Kuciak
V kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho a tiež špeciálneho prokurátora a bývalého advokáta Daniela Lipšica figurujú osoby z kauzy vraždy novinára Jána Kuciaka.

 

Právoplatne odsúdený Zoltán Andruskó už na súdnom procese v prípade vraždy novinára vypovedal, že objednávke na zavraždenie Kuciaka predchádzala objednávka na zavraždenie Žilinku.

 

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala ešte v septembri 2020 v rámci policajnej akcie „Objednávka“ aj Dušana Kracina, ktorý je obvinený z objednávky predmetných vrážd. Pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy je stíhaný aj občan Bosny a Hercegoviny.
 

Prečítajte si tiež: Lipšic podľa Fica znefunkčnil Úrad špeciálnej prokuratúry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona