Lipšic: V Púchove je podozrenie na manipuláciu volieb

NETKY.SK • 21 Október 2014, 12:54 • 2 min
Lipšic: V Púchove je podozrenie na manipuláciu volieb

BRATISLAVA - V Púchove podľa predsedu NOVA Daniela Lipšica existujú veľké podozrenia na manipulovanie komunálnych volieb. Ako povedal Lipšic dnes na tlačovej besede, primátor a jeho ľudia majú snahu, aby voľby neprebehli transparentne.

slovakia

left justify in out

„Zápisnice komisie sú sfalšované. Členovia komisie podali trestné oznámenie pre podozrenie z marenia prípravy volieb,“ informoval Lipšic, podľa ktorého členovia komisie podali podnet aj na Ústrednú volebnú komisiu. Tá má o ňom rokovať dnes.

 

Člen mestskej volebnej komisie v Púchove Miloš Svoboda uviedol, že púchovská volebná komisia zasadala trikrát. Výsledkom sú podľa neho dve sfalšované zápisnice zo zmenenými uzneseniami. Členovia komisie podali dve trestné oznámenia. „Prvé na zapisovateľku, ktorá zápisnicu z prvého zasadania pozmenila, a to napriek schváleniu jej znenia komisiou. Druhú zápisnicu odmietla vydať a pod zámienkou, že ju ide prekopírovať, ušla. Nerešpektovala žiadosť predsedu, aby sa vrátila. Neskôr tvrdila, že došiel toner. Na treťom zasadaní predseda svojvoľne ukončil rokovanie. Odmietol dať o tom hlasovať, ignoroval pripomienky členov a oznámil, že ďalšie zasadnutie bude až v deň volieb. Potom aj so zapisovateľkou odišiel. Ostatní členovia komisie pokračovali v rokovaní, schválili overovateľa a spísali zápisnicu, zapisovateľka ju však odmietla prevziať,“ uviedol Svoboda. 

 

Podľa Svobodu boli v zápisniciach zmenené uznesenia, ktoré odsúhlasila komisia. Išlo o uznesenia, podľa ktorých členovia komisie chcú byť pri preberaní volebných lístkov mestským úradom od obvodného úradu, že chcú byť pri zamknutí, úschove a distribúcii hlasovacích lístkov na okrsky, aj pri zbere a sumarizácii výsledkov. Svoboda zdôraznil, že v Púchove majú skúsenosti z predchádzajúcich komunálnych volieb, keď sa nachádzali v školách prázdne hlasovacie lístky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies