Lipšic uviedol, že SIS chráni svojich ľudí v trestných konaniach!

NETKY.SK • 20 September 2021, 06:21 • 2 min
Lipšic uviedol, že SIS chráni svojich ľudí v trestných konaniach!

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor tiež potvrdil, že ho sledovalo auto tajných.

slovakia

left justify in out

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa obáva, že Slovenská informačná služba (SIS) začala spochybňovať integritu trestných konaní v okamihu, keď bolo zrejmé, že tie podozrenia smerujú k ich predstaviteľom. Povedal to v relácii Na Telo s Michalom Kovačičom v televízii Markíza. Špeciálny prokurátor zároveň potvrdil, že ho sledovalo auto „jednej zo spravodajských služieb“.

Lipšic skonštatoval, že by bol rád, keby bola SIS súčinná Úradu špeciálnej prokuratúry. „V kauze Gorila som urgoval v apríli tohto roku riaditeľa SIS, aby boli zbavení mlčanlivosti konkrétni príslušníci. Do dnešného dňa, po piatich mesiacoch, nemám ani reakciu od SIS v tak závažnej kauze, ako je Gorila,“ dodal Lipšic.

„Slovenská informačná služba rozumie mediálnemu záujmu o uvedenú tému, avšak nepovažuje za správne, aby orgány štátu komunikovali jednotlivé úkony v prípravnom konaní prostredníctvom médií,“ uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová. Zároveň uviedla, že SIS vždy odpovedá na všetky zákonné dožiadania orgánov činných v trestnom konaní. K tomuto prípadu by sa SIS mohla vyjadriť v krátkom čase.
 

Mohlo by vás zaujímať: Zvolali výbor pre kontrolu SIS. Dôvodom je údajné sledovanie Lipšica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies