Lipšic: Tí istí ryžujú na stavebníctve i zdravotníctve

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 15:32 • 2 min
Lipšic: Tí istí ryžujú na stavebníctve i zdravotníctve

BRATISLAVA -Tí istí ľudia, ktorí ryžujú na slovenskom stavebníctve, na malých živnostníkoch, ryžujú aj na slovenskom zdravotníctve. Vyhlásil to počas rozpravy k návrhu na odvolanie ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD) nezaradený poslanec Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že bude treba na tejto schôdzi hovoriť práve o tom, akým spôsobom oligarchovia, ktorí sú za vašou vládou, držia opraty v rukách aj v zdravotníctve, čo sa mi zdá byť ešte perfídnejšie ako v stavebníctve,“ vyhlásil Lipšic. Zároveň zosumarizoval dôvody, pre ktoré sa pokúsia Čisláka zbaviť funkcie. Pripomína, že kauzy, ktoré mal preveriť, nazýva pseudokauzami, funkcionári, ktorí po kauzách odstúpili, majú nové miesta a vyčíta mu aj nedodržanie sľubov. Opätovne zopakoval, ako niekoľkokrát predtým, že zámerom ministra je len zametať kauzy pod koberec.

 

Poslanec Igor Matovič (OĽaNO) si pri svojom vystúpení dopomohol fotkami slovenských nemocníc, na ktorých boli plesnivé steny a výťahy. "Vy nerobíte nič iné, len otrokov človeku, ktorý si na Bahamách stavia megavilu. Chystáte zákony tak, aby mohol bez zdanenia vytiahnuť zo slovenského zdravotníctva 450 mil. eur,“ vyhlásil Matovič. Ako tvrdí, na Slovensku sa neinvestuje do lepšieho vybavenia nemocníc, do prevencie a do prístrojov, ale do Cypru prostredníctvo 83 Kolesíkov. Jedným z dôvodov, prečo Čislák nemá byť ministrom, okrem už spomínaných, je podľa Matoviča aj PPP projekt novej nemocnice v Bratislave. Tvrdí, že minister ignoruje štúdiu Európskej komisie, podľa ktorej je PPP pri nemocniciach nevýhodné. "Nechce pripustiť jej existenciu, a tým pádom sa podľa nás priamo podieľa na podvode, ktorý sa dokoná tým, ak sa začne výstavba nemocnice za 6,5 miliardy eur,“ konštatoval Matovič.

 

Poslanec Otto Brixi (Smer-SD) Matovičovi odkázal, že jeho žiadny oligarcha nevlastní a nikdy nebude. Čislák je podľa neho slušný človek, ktorý požíva vážnosť Košičanov a ľudí zo zdravotníckeho sektoru. Vyzval ho, že ak má vedomosť o nedostatkoch v nemocniciach, je jeho povinnosťou upovedomiť na to kompetentný orgán. Podľa poslanca Richarda Rašiho (Smer- SD) ani jeden dôvod, ktorý Matovič uviedol, nie je racionálny. Tvrdí, že ide o politicky motivované odvolávanie ministra bez toho, aby opozícia prejavila záujem o stav zdravotníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies