Lipšic sa štyri hodiny dožadoval kompetentného ministra

NETKY.SK • 9 December 2015, 07:15 • 2 min
Lipšic sa štyri hodiny dožadoval kompetentného ministra

BRATISLAVA - Štyri hodiny rečnil dnes večer nezaradený poslanec Daniel Lipšic počas rozpravy k protiteroristickým zákonom, aby tak blokoval parlament.

slovakia

left justify in out

Lipšic celý čas čítal znenie novely Trestného zákona, ktorú predložil do parlamentu vládny Smer-SD. Obštrukciou chcel opozičný poslanec dosiahnuť, aby do sály prišiel za vládu kompetentný minister, teda buď minister spravodlivosti, vnútra alebo obrany. Zákony namiesto nich popoludní obhajoval minister školstva Juraj Draxler. Lipšic argumentoval, že ak to Smer myslí s protiteroristickou legislatívou vážne, mal by pri prerokúvaní týchto zákonov sedieť kompetentný minister, inak ide iba o populizmus a marketing vládnej strany.


Už dopoludnia opozícia vyhnala z kresla predkladateľa ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka v mene opozície navrhol prerušiť schôdzu, kým nepríde kompetentný minister, predseda parlamentu Peter Pellegrini po 11:00 prerušil rokovanie schôdze a pokračovalo sa až o 14:00 za účasti ministra vnútra Roberta Kaliňáka.


Podpredseda KDH Pavol Zajac vládu podobne ako ostatní upozorňoval, že novelizácia desiatky zákonov sa nedá po odbornej stránke pripraviť kvalitne v tak krátkom čase. Vláda protiteroristické zákony prijala minulý piatok.
Diskusia k právnym normám ukončila 16. rokovací deň, o protiteroristickom balíčku budú poslanci hlasovať v stredu o 11:00.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies