Lipšic sa dohodol s rodinou muža, ktorého zrazil na odškodnom: Vyjednával s nami ako na Miletičke

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:42 • 2 min
Lipšic sa dohodol s rodinou muža, ktorého zrazil na odškodnom: Vyjednával s nami ako na Miletičke

BRATISLAVA – Bývalý poslanec Daniel Lipšic sa dohodol s rodinou Emila Kalábera, ktorého v septembri zrazil autom.

slovakia

left justify in out

Podľa týždenníka Plus 7 dní, ktorý údajne disponuje písomnou dohodou medzi Lipšicom a pozostalými, bývalý poslanec preplatí rodine náklady spojené s pohrebom a odškodné.

 

Nedostanú však sumu 60-tisíc eur, ktorú pozostalí požadovali. Lipšicova obhajkyňa Eva Mišíková túto sumu odmietla. „Lipšic s nami vyjednával ako na Miletičke,“ povedal pre týždenník jeden zo synov tragicky zosnulého.

 

Rodina presnú výšku odškodného neuviedla, s najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o sumu medzi 30-60-tisíc eur.

 

Polícia zverejnila video z nehody Daniela Lipšica

 

Lipšica pre smrteľnú nehodu zatiaľ neobvinili, čaká sa na posudky znalcov

V prípade vyšetrovania dopravnej nehody bývalého poslanca Národnej rady (NR) SR Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA) polícia čaká na znalecké posudky. Obvinenie v tomto prípade zatiaľ nevzniesla. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

„Vyšetrovanie uvedenej dopravnej nehody v súčasnej dobe aj naďalej pokračuje. Po doručení znaleckých posudkov a vykonaní všetkých potrebných úkonov vyšetrovateľ Policajného zboru v súlade s Trestným poriadkom rozhodne o ďalšom postupe vo veci,“ odpovedala Mihalíková na otázku TASR, či bolo v predmetnej veci vyšetrovateľom vznesené obvinenie alebo nie.

 

„Táto informácia zodpovedá skutočnosti a doposiaľ môjmu klientovi nebolo vznesené obvinenie. Sme informovaní o tom, že vo veci prebieha znalecké dokazovanie a od výsledkov tohto znaleckého dokazovania sa bude odvíjať ďalší postup,“ povedala dnes pre TASR obhajkyňa Daniela Lipšica a bývalá dlhoročná prokurátorka Eva Mišíková.

 

Vtedajší poslanec parlamentu Daniel Lipšic 19. septembra tohto roka na Vajnorskej ulici v Bratislave zrazil 72-ročného chodca. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v bratislavskom Ružinove, kde ale zraneniam podľahol.

 

V súvislosti s nehodou sa Lipšic vzdal poslaneckého mandátu. Viaceré médiá zverejnili začiatkom októbra videozáznam z nehody, polícia potvrdila, že ho má k dispozícii a skúma ho znalec.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies