Lipšic rokoval so zdravotníkmi o napadnutí novely, ktorá ich má trestať, na ÚS

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:35 • 2 min
Lipšic rokoval so zdravotníkmi o napadnutí novely, ktorá ich má trestať, na ÚS

BRATISLAVA - Líder hnutia NOVA a poslanec Daniel Lipšic dnes rokoval s lekármi a sestrami o zámere napadnúť novelu Trestného zákona, ktorá umožňuje trestať zdravotníckych pracovníkov, ak neprídu do práce počas krízového stavu, na Ústavnom súde (ÚS) SR. Zástupcovia zdravotníckych odborových združení podľa NOVA podporujú túto iniciatívu.

slovakia

left justify in out

"Všetci zúčastnení sa zhodli na tom, že možnosť kriminalizácie zdravotníckych pracovníkov po prípadnom vyhlásení krízového stavu vládou SR je mocenským nástrojom, ktorým môže vláda zastrašiť zdravotníckych pracovníkov," uviedli dnes z tlačového oddelenia hnutia NOVA. Účastníci rokovania si uvedomujú, že vláda môže vyhlásiť svojvoľne krízový stav len kvôli tomu, že nemá záujem dohodnúť sa so zdravotníkmi, tvrdí hnutie.
     

Na dnešnom stretnutí sa zúčastnili predstavitelia Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek, Slovenskej lekárskej komory, Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek a Lekárskeho odborového združenia. "V najbližšom čase plánuje hnutie NOVA stretnutie s ďalšími odborovými a stavovskými organizáciami pôsobiacimi v slovenskom zdravotníctve a potom rozhodne o ďalšom postupe," dodali z tlačového oddelenia hnutia.
     

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský hovorí, že zákon o trestoch pre zdravotníkov je zlý, nikomu nepomôže, už vôbec nie pacientom. "Teší nás, že niektorí politici si všímajú problémy bežných ľudí, zdravotníkov," povedal pre TASR o dnešnom rokovaní zdravotníkov s Lipšicom. Zástupcovia odborových združení dnes podľa neho poskytli svoje stanoviská k zákonu. "My máme právne stanovisko k zákonu. Sú tam prvky protiústavnosti a koniec koncov, takýto zákon nefunguje nikde v Európe, iba na Slovensku," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies