Lipšic podľa Generálnej prokuratúry zavádza

NETKY.SK • 28 Október 2021, 12:25 • 2 min
Lipšic podľa Generálnej prokuratúry zavádza

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra kritizuje vyjadrenie špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica k uniknutým nahrávkam z poľovníckej chaty. Tvrdí, že je v rozpore so skutočnosťou a vyvoláva obraz selektívnosti v postupoch orgánov prokuratúry.

slovakia

left justify in out

Podľa Lipšica je namieste preveriť, odkiaľ nahrávky unikli. Kritizoval však Generálnu prokuratúru, že nepostupovala rovnako, keď unikol do médií realizačný návrh týkajúci sa podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu. GP to označila za zavádzajúce a manipulatívne vyjadrenie, keďže sa malo začať ihneď konať.

 

img

 

"Je mi však ľúto, že k rovnakému postupu zo strany Generálnej prokuratúry SR neprišlo, keď začiatkom septembra nezákonne unikol do médií realizačný návrh týkajúci sa podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu. Navyše relevantnosť podozrení z trestnej činnosti inšpekčného tímu už potvrdili tri konajúce súdy v rámci svojich väzobných rozhodnutí – Krajský súd v Bratislave, Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd SR,“ povedal Lipšic.

 

"Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie vo veci trestných činov zneužívania právomocí verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní v danej trestnej veci vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava," uviedol Skladan.

 

Súvisiaci článok: Daniel Lipšic označil únik videí z poľovníckej chaty s Ficom a Kaliňákom za komplikáciu

 

GP SR podľa jeho slov garantuje objektívnosť, nestrannosť a zákonnosť a pri výkone svojej pôsobnosti sa nedá ovplyvniť žiadnymi záujmami či vplyvmi, ktoré by ich mohli ohroziť.

 

img

 

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka dal preveriť únik medializovaných videí, ktoré majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry z tímu Očistec podal v tejto súvislosti trestné oznámenie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies