Lipšic podáva podnet pre podozrenia, že Penta neplatila dane

NETKY.SK • 7 Február 2013, 12:10 • 2 min
Lipšic podáva podnet pre podozrenia, že Penta neplatila dane

Lipšic podáva podnet pre podozrenia, že Penta neplatila dane - Politika Nezaradený poslanec Národnej rady SR a exminister vnútra Daniel Lipšic podá dnes podnet na Daňový úrad Bratislava, Finančnú správu SR a na Úrad pred dohľad nad výkonom auditu. Dôvodom

slovakia

left justify in out

imgNezaradený poslanec Národnej rady SR a exminister vnútra Daniel Lipšic podá dnes podnet na Daňový úrad Bratislava, Finančnú správu SR a na Úrad pred dohľad nad výkonom auditu. Dôvodom sú podozrenia, že pri fúzii zdravotných poisťovni Apollo a Dôvera počas prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) prišla finančná skupina k takmer pol miliarde eur, z ktorej neodviedla dane.

Lipšic dnes v rozprave k správe o stave vyšetrovania kauzy Gorila uviedol, že vždy, keď je pri moci Fico, výrazne sa zhorší na Slovensku výber daní. Poslanec sa nazdáva, že "ten, kto chodí s Ficom na colu, nemusí platiť dane". Zároveň upozornil, že je to omyl. "Neplatenie daní je trestné. Najznámejšia gorila, ktorá na tento omyl doplatila väzením, sa volala Al Capone," vyhlásil Lipšic. Aj Al Capone si podľa neho myslel, že je nepostihnuteľný, že je nad zákonom a že si môže dovoliť všetko, že si všetko a každého môže kúpiť, ako si to myslia aj niektorí ľudia na Slovensku.

Exminister vnútra verí, že je preč čas, keď sa štrngalo len kľúčami. "Myslím si, že je čas, aby tým, ktorí páchajú finančné podvody, daňové podvody, ktorí korumpujú, zaštrngalo aj niečo iné," povedal Lipšic. Zároveň upozornil všetkých, ktorých sa to týka, "že premlčacia doba pri daňových a iných podvodoch tohto rozsahu je 20 rokov a voľby sú o tri roky".

Gorila je kauzou Durindovej aj Ficovej prvej a druhej vlády, tvrdí Lipšic


Lipšic v rozprave zdôraznil, že Gorila nie je len kauza vlády Mikuláša Dzurindu, ale aj prvej a druhej Ficovej vlády. Predstaviteľov Smeru-SD sa okrem iného spýtal, či je pravda, že sa po voľbách v roku 2006 v jednom salóniku v Horskom parku stretli predstavitelia Smeru-SD a Penty a hovorili o zdravotníctve. Lipšic to spomenul v súvislosti s fúziou Apolla a Dôvery. Zároveň uviedol, že si nerobí ilúzie, že súčasná garnitúra má záujem vyšetriť kauzu Gorila. "Súčasná vláda nemá skutočný záujem kauzu vyšetriť, lebo by sa sama vystavila nebezpečenstvu," poznamenal.

"Rád by som upozornil, že vyšetrovanie kauzy začalo za ministrovania pána Lipšica, ktorý z toho urobil celkom peknú kampaň," reagoval poslanec Smeru-SD Anton Martvoň. Jeho kolega Viliam Jasaň sa nazdáva, že Lipšic sa usiluje odpútať pozornosť od toho podstatného zo spisu Gorila, a to je korupcia pri privatizácii a kupovanie poslancov počas druhej Dzurindovej vlády.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies