Lipšic: Paška nepriznal príjmy z predaja obchodných podielov

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:42 • 2 min
Lipšic: Paška nepriznal príjmy z predaja obchodných podielov

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Paška podľa nezaradeného poslanca Daniela Lipšica nepriznal príjmy z prevodu obchodných podielov spoločností, ktoré predal v roku 2008.

slovakia

left justify in out

Paška podľa Lipšica rovnako v majetkovom priznaní nepriznal príjmy, ktoré mal zo zisku spoločnosti KOMED s.r.o., v ktorej je jediným spoločníkom. KOMED podľa Lipšica v roku 2011 dosiahla čistý zisk 100 000 eur a v roku 2013 20 000 eur.

 

Lipšic dnes pred novinármi upozornil, že Paška v majetkových priznaniach za roky 2008 až 2013 vykazoval príjem z iných činností nula eur s výnimkou roku 2010, keď priznal 500 eur za prednáškovú činnosť. „Ústavný zákon o konflikte záujmov jednoznačne hovorí o tom, že verejný funkcionár musí v majetkovom priznaní uviesť všetky svoje príjmy, aj príjmy z iných činností. Pán Paška porušuje zákon a svoje príjmy zo súkromného podnikania nezverejňuje,“ povedal Lipšic. 

 

Predseda hnutia NOVA podá podnet na výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý skúma majetkové priznania, aby sa Paškovým konaním zaoberal. Lipšic považuje nezverejňovanie všetkých príjmov predsedom parlamentu za ďalší dôvod na jeho odvolanie. Verí, že na budúci týždeň už budú mať vyzbieraných 30 podpisov potrebných na zvolanie mimoriadnej schôdze k Paškovmu odvolávaniu. 


„Niet čo dodať, fakty sú na stole. Pán Paška zakrýva svoje skutočné príjmy tým, že ich nepriznáva,“ konštatoval líder OĽaNO Igor Matovič. 

Poslanec za SaS Ľubomír Galko upozornil, že 25 rokov po revolúcii sa Slovensko dostalo do stavu, keď „sú tu ľudia, ktorí sú schopní okrádať chorých ľudí, sú schopní parazitovať na tom najcennejšom, čo ľudia majú, na ich zdraví“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies