Lipšic oprášil návrh na previerky budúcich sudcov

NETKY.SK • 28 Február 2014, 13:22 • 2 min
Lipšic oprášil návrh na previerky budúcich sudcov

BRATISLAVA - Poslanec Daniel Lipšic hovorí, že ak chce časť opozície rokovať s Robertom Ficom o podpore jeho reformy justície, je to buď prejav naivity, hlúposti, alebo je to jeden chladný, vypočítavý kšeft.

slovakia

left justify in out

Do parlamentu smeruje ďalší návrh na bezpečnostné previerky v justícii - nezaradený poslanec a šéf hnutia NOVA Daniel Lipšic oprášil svoj zákon z roku 2007, ktorý mu za prvej vlády Roberta Fica v Národnej rade SR nepodporil ani jeden poslanec Smeru-SD. Previerky sudcov teraz plánuje zaviesť aj premiér Fico, ktorý to chce na rozdiel od Lipšica urobiť ústavným zákonom – overovanie spoľahlivosti by sa vzťahovalo na všetkých, teda už aj pôsobiacich sudcov. Lipšic prichádza s bežným zákonom, ktorý by previerky nariadil len novým adeptom o talár. Lipšic hovorí, že časť pravice sadá na lep mu kandidátovi Ficovi, ak zvažuje podporu pre jeho reformu justície. „Dnes nás chce premiér presvedčiť, že myslí reformu justície úprimne a znovu hádže opozícii po x-týkrát nejakú ohlodanú kosť. A časť opozície po x-týkrát na tú ohlodanú kosť naskakuje,“ povedal Lipšic.

 

Lipšicovci sa nebudú púšťať do hádok o podobu novely ústavy, lebo si myslia, že ju Fico nemyslí úprimne a je to len predvolebný marketingový ťah. Lipšic považuje za absurdné, že časť opozície ide s Ficom rokovať o novele ústavy, keď na minulej schôdzi parlamentu o ňom hovorili, že klame a podvádza. „Pokiaľ dnes časť opozície ide rokovať s Robertom Ficom o zmene ústavy, o reforme v justícii, tak je to buď prejav naivity, hlúposti, alebo je to jeden chladný, vypočítavý kšeft,“ povedal Lipšic. 

 

Bývalý minister spravodlivosti a vnútra Lipšic tvrdí, že zodpovednosť za stav justície má dnes v plnej miere vláda Roberta Fica „Je to on, kto v každej jednej chvíli Štefana Harabina podržal a podporil,“ poznamenal Lipšic, podľa ktorého Fico nevynechá jedinú príležitosť, aby nás presvedčil o vrúcnosti vzťahu k Harabinovi. 

 

Lipšica bude zaujímať, či sa opozícia pridá k jeho zvažovanému návrhu na odvolávanie ministra spravodlivosti Tomáša Boreca za to, že dal dovolanie v kauze bývalého regionálneho politika Františka O., ktorého odsúdili za korupciu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies