Lipšic: Najväčším konkurentom pre neho je Fico, nie Procházka

NETKY.SK • 21 September 2014, 11:51 • 2 min
Lipšic: Najväčším konkurentom pre neho je Fico, nie Procházka

BRATISLAVA - Pre predsedu Novej väčšiny Daniela Lipšica je najväčší konkurent predseda Smeru-SD Robert Fico a nie zakladateľ Siete Radoslav Procházka.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Lipšic v rozhovore pre agentúru SITA,  „súperom pre NOVA je oligarchický systém, keď krajinu ovládajú finančné skupiny. Ovládajú nielen politikov, ale aj justíciu. Preto každý, kto ašpiruje na alternatívu proti dnešnej vláde by mal jasne povedať, či si vie predstaviť vládnutie s Robertom Ficom. My si to predstaviť nevieme,“ vyhlásil. Podľa neho o vládnutí s Ficom treba hovoriť už dnes. „Ak dnešný systém vedie Slovensko zlým smerom, ale povedať, že by sme s ním možno aj vládli, to je veľmi nedôveryhodné. Každý by to mal jasne povedať,“ uviedol.

 

Podľa Lipšica v parlamentných voľbách rozhodnú ľudia. „Rozhodnú, ktorá ponuka sa im zdá dôveryhodnejšia, transparentnejšia. To je podstatné,“ povedal s tým, že Slovensko funguje roky na jednom princípe. „Oligarchovia si tu nájdu jedného talentovaného politika, dajú mu veľa peňazí a cez neho ovládajú politiku. To musí skončiť, ak chceme Slovensko posunúť skutkami ďalej. To je kľúčové,“ vyhlásil Lipšic. To môže byť podľa neho prípad ktoréhokoľvek politika, ktorý sa nechá zatiahnuť k nekalému financovaniu. „Je dôležité, aby systém, ktorý je tu od mečiarovských čias, keď si oligarchovia menia biele kone v politike, aby prestal. Inak sa nič podstatné nezmení. Zmenia sa tváre, obsadenie, ale nič reálne sa nezmení,“ konštatoval. 

 

Reálnu zmenu ponúka podľa Lipšica NOVA. „Nebudem sa sťažovať na útoky proti nám. Každý to musí v politike vydržať. Nie sme padavky. Kto reálne odhaľuje škandály, v ktorých sú zapletené finančné skupiny? Nie, že o nich hovorí, ale kto s nimi reálne príde, kto ich odhaľuje? Ak si ľudia myslia, že to robia iné strany, tak to nechám na ich zváženie,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona