Lipšic: Minister Borec by mal po rozhodnutí v kauze Olejníka odstúpiť

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 14:49 • 2 min
Lipšic: Minister Borec by mal po rozhodnutí v kauze Olejníka odstúpiť

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smer-SD) by mal po dnešnom rozhodnutí Najvyššieho súdu (NS) SR v kauze bývalého košického poslanca Františka Olejníka, odstúpiť z funkcie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes nezaradený poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (NOVA). Borecovo dovolanie, ktoré podal v prospech Olejníka odsúdeného za korupciu, dnes NS SR zamietol.
     

"Mal by verejnosti povedať, kto ho dotlačil do podpísania podania tohto škandalózneho dovolania. Potvrdilo sa, čo sme hovorili od začiatku, že to dovolanie je nezmyselné," povedal Lipšic. Podľa neho bolo Borecovo dovolanie prepísaným podnetom Olejníkových advokátov. Lipšic ďalej uviedol, že Borec sa zaradil na stranu tých, ktorí sa správajú vo verejnej správe korupčne a ako minister spravodlivosti tým podľa neho stratil oprávnenie vykonávať túto funkciu. 
     

"Dnešné uznesenie Najvyššieho súdu vyslalo dobrý signál, že ani minister spravodlivosti, ak je ten prípad jasný, nemôže zablokovať spravodlivosť," uviedol poslanec. Dodal, že pred samotným rozhodnutím bol skeptický, pretože poznal zloženie dovolacieho senátu. "Išlo o krištáľovo čistý prípad, ktorý bol zrejme tak jednoznačný, že ani časť sudcov blízkych pánovi Harabinovi nemohla rozhodnúť inak," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies