Lipšic: Fico zneužíva políciu, ktorá zbiera štatistiky samovrážd

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 12:23 • 2 min
Lipšic: Fico zneužíva políciu, ktorá zbiera štatistiky samovrážd

BRATISLAVA - Krajské riaditeľstvá Policajného zboru (PZ) rozposlali na okresné riaditeľstvá polície v utorok (18. 3.) doobeda emaily, v ktorých žiadajú dodanie štatistík o samovraždách ľudí z dôvodu krachu nebankových spoločností.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder hnutia NOVA Daniel Lipšic, s tým, že ide o zneužívanie polície zo strany Roberta Fica (Smer-SD), ktorý chce takto očierniť svojho súpera v prezidentských voľbách Andreja Kisku.

      

"Zároveň som bol požiadaný, aby sme pokiaľ možno obratom, najneskôr do 15.00 h dnešného dňa (18. 3.), zistili, ak sa dá, či u týchto prípadov samovrážd motív konania poškodeného nebol spojený s krachom nebankoviek a pod. Z uvedeného dôvodu vás žiadam, aby ste požadované podklady zaslali na moju emailovú adresu najneskôr do 14.30 hod dňa 18. marca 2014," citoval Lipšic z prvého emailu, ktorý adresovalo jedno z krajských riaditeľstiev polície na okres.
      

V ďalšom sa podľa jeho slov hovorí: "V prípade, že v rámci odboru poriadkovej polície budete evidovať za sledované obdobie prípad samovraždy, kde bude motív konania krach nebankovky, žiadam o zaslanie meritórneho rozhodnutia faxom ako aj informáciu, z akého zdroja sme zistili tento motív: svedecká výpoveď, list na rozlúčku a pod".
      

Lipšic pripomenul, že Fico avizoval predloženie dôkazov o ľudských príbehoch a tragédiách, ktoré mal spôsobiť Kiska svojou podnikateľskou činnosťou spoločnosťami Quatro a Triangel. Podľa Lipšica sa ľuďom zlievajú nebankové spoločnosti a pôžičkové firmy, ktoré mal Kiska, do jedného, a na to bude Fico hrať. "Je to dôkaz, ako Robert Fico zneužíva svoju premiérsku funkciu v prezidentskej kampani. Je to dôkaz, že Robert Fico sa neštíti, aby neprehral prezidentské voľby, zneužiť policajný zbor na vyfabrikovanie diskreditačných materiálov na svojho protikandidáta. To považujem za neprípustné," odkázal Lipšic.
      

Podľa jeho slov snaha zneužívať ľudské tragédie takýmto spôsobom na prezidentskú kampaň je nielen neslušné, ale morbídne "a mne osobne je z toho na zvracanie". Zároveň tvrdí, že to svedčí o strachu Fica z prehry, nezískania prezidentskej imunity a postavenia pred súd.
      

Lipšic je pripravený na reakciu polície, že je to len náhoda, že išlo len o štatistiku, ktorú potrebovali veľmi rýchlo v ten istý deň a že to s voľbami nijako nesúvisí. "Naozaj? Kto v tejto krajine po tom, ako tu boli preliate kýble špiny, je takémuto tvrdeniu schopný uveriť, ak má IQ vyššie ako 50?" pýtal sa opozičný poslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona