Lipšic chce odškodniť veriteľov Váhostavu zo Širokého peňazí

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 12:39 • 2 min
Lipšic chce odškodniť veriteľov Váhostavu zo Širokého peňazí

BRATISLAVA - Drobní veritelia firmy Váhostav-SK, a.s., by mali byť odškodnení z peňazí Juraja Širokého a nie z peňazí všetkých občanov, ako to navrhuje vládna strana Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v rozprave k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Obchodného zákonníka nezaradený poslanec Daniel Lipšic. Predseda strany Nova konštatoval, že v druhom čítaní predloží k novele pozmeňujúci návrh, ktorý zabezpečí drobným veriteľom 100-percentné pokrytie pohľadávok, ktoré by išlo na vrub spomínanej spoločnosti. “Áno, je to možné, máme to celkom kvalitne pripravené,“ povedal na margo pozmeňujúceho návrhu Lipšic s tým, že podrobnejšie ho predstaví v druhom čítaní.

 

Opozícia v dopoludňajších hodinách vyčítala premiérovi Robertovi Ficovi nečinnosť pri riešení situácie Váhostavu. Podľa poslanca Jozefa Kollára na zvýšenie základného imania Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB), ktoré navrhuje Smer ako jedno z riešení situácie, doplatia všetci klienti bánk. “Minister Kažimír hovorí, že nič veľké sa nedeje, že banky len o jeden kvartál budú platiť dlhšie na účet štátnych finančných aktív, ale banky si tieto peniaze vytiahnu od 3,5 milióna občanov, ktorí majú účet v bankách,“ upozornil.

 

Poslanci budú pokračovať v rozprave k návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Obchodného zákonníka po prestávke o 14-tej hodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies