Lipšic ani Matovič neuspeli, politickým stranám sa uberať nebude

NETKY.SK • 12 Február 2013, 12:05 • 2 min
Lipšic ani Matovič neuspeli, politickým stranám sa uberať nebude

Lipšic ani Matovič neuspeli, politickým stranám sa uberať nebude - Politika Financovanie politických strán sa meniť nebude. Daniel Lipšic (nezaradený) ani Igor Matovič (OĽaNO) dnes totiž v parlamente neuspeli so svojimi návrhmi noviel zákona o politických

slovakia

left justify in out

imgFinancovanie politických strán sa meniť nebude. Daniel Lipšic (nezaradený) ani Igor Matovič (OĽaNO) dnes totiž v parlamente neuspeli so svojimi návrhmi noviel zákona o politických stranách a hnutiach, ktoré mali stranám zobrať štátne príspevky.

Lipšic spolu s Janou Žitňanskou (nezaradená) navrhoval znížiť výšku príspevku na činnosť politických strán a príspevok za poslanecké mandáty na polovicu. Nezaradení poslanci chceli aj to, aby politické strany viedli všetky svoje dary na jednom účte, pričom by všetky dary išli len bezhotovostnou formou. Snažili sa presadiť ďalej, aby zákonodarcovia museli v budúcnosti vracať svoje notebooky po tom, ako im skončí mandát.

Matovič zas chcel svojím návrhom úplne zrušiť financovanie strán zo štátneho a pridal k tomu aj zákaz parlamentným stranám viesť predvolebnú kampaň. Mohli by sa však zúčastňovať na bezplatných diskusných reláciách v médiách. Nové politické strany by"kampaňovať" mohli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies