Lippi sa možno vydá po stopách Del Piera do Austrálie

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 10:54 • 2 min
Lippi sa možno vydá po stopách Del Piera do Austrálie

SYDNEY - Sivovlasý taktik Marcello Lippi dal na známosť, že po vypršaní kontraktu v čínskom klube Kuang-čou Evergrande by najradšej zamieril do futbalovo podobne exotickej Austrálie. Tréner talianskych majstrov sveta z roku 2006 sa zrejme vydá po stopách krajana a bývalého zverenca v Juventuse Alessandra Del Piera, ktorý úspešne pôsobí v FC Sydney.

slovakia

left justify in out

"Austrália je prekrásna krajina. Ak sa naskytne príležitosť trénovať tam, popremýšľam o nej. Alessandrovo rozhodnutie na neprekvapilo. Obaja sme sa vydali na rovnakú cestu objavovania nových a zaujímavých možností. Všetko je možné," uviedol 65-ročný Lippi. 

Juventuské páža, ako obávaného dlhoročného zakončovateľa turínskeho klubu Del Piera prezývali, podpísalo v septembri 2012 kontrakt na dva roky v Sydney. Hneď v jeho prvej austrálskej sezóne ho vyhlásili za najlepšieho hráča tímu. Taliansky útočník strelil 14 gólov, najviac z celého kádra. Jeho príchod do klubu mal však oveľa širší dosah, zvýšil divácku návštevnosť, televíznu sledovanosť aj záujem médií. Del Piero (nar. 9. novembra 1974) zamieril do Austrálie po 19 rokoch v Juventuse, za ktorý strelil v 513 zápasoch 208 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies