Lippi kritizuje pomery v Serie A, prekáža mu počet cudzincov

NETKY.SK • 5 September 2013, 14:07 • 2 min
Lippi kritizuje pomery v Serie A, prekáža mu počet cudzincov

RÍM - Bývalý tréner talianskej futbalovej reprezentácie Marcello Lippi otvorene poukázal na skutočnosť počtu zahraničných hráčov v najvyššej talianskej súťaži Serie A.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatpäťročný kormidelník je presvedčený, že súčasná situácia bráni v rozvoji talentu nádejným talianskym futbalistom a môže v dlhodobom meradle negatívne ovplyvniť úroveň futbalu na Apeninskom polostrove. "V Taliansku je priveľa zahraničných hráčov," cituje Lippiho slová periodikum La Gazzetta dello Sport.

Podľa Lippiho by nemali kluby z najvyššej súťaže prehliadať hráčov z vlastných zdrojov a mládežníckych akadémií a uprednostňovať cudzincov, ktorých prínos pre tím je zanedbateľný v porovnaní s klubovými odchovancami. "Ak klub kúpi dôležitého hráča z inej krajiny, nemám s tým problém. Ale nemôžem podporovať nákup niekoho zo zahraničia len preto, že má iný pas," uviedol Lippi a dodal: "Nie je dobré, že viac než 50 percent hráčov v Serie A sú legionári. Ak bude tento trend pokračovať, čoskoro nebude priestor pre talianske talenty ako sú Manolo Gabbiadini, Marco Verratti či Lorenzo Insigne. Pamätám si na dobu, keď bol trénerom talianskeho výberu hráčov do 21 rokov Ciro Ferrara a nemal pri tvorení nominácie inú možnosť, než volať hráčov zo Serie B a tretej najvyššej súťaže. Súčasný stav predstavuje riziko návratu k tejto perióde."

Lippi pôsobí v čínskom klube Kuang-čou Evergrande. V roku 2006 priviedol taliansky národný tím k triumfu na majstrovstvách sveta v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies