Lionel Richie po operácii kolena musel odložiť turné

NETKY.SK • 25 Február 2017, 13:16 • 2 min
Lionel Richie po operácii kolena musel odložiť turné

BRATISLAVA 25. februára (SITA) - Americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie musel zo zdravotných dôvodov odložiť severoamerické turné s názvom All The Hits.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný rodák z Tuskegee v Alabame o tom informoval v piatok prostredníctvom sociálnych sietí. Ako uviedol, dôvodom odloženia šnúry je zdĺhavejší proces hojenia po operácii kolena, ktorú podľa dostupných informácií podstúpil minulý mesiac. 

Šnúra All The Hits, na ktorej sa má ako špeciálny hosť zúčastniť aj speváčka Mariah Carey, sa mala pôvodne začať 15. marca v meste Baltimore. Nasledovať malo ďalších vyše 30 vystúpení so zastávkami v mestách ako Chicago, Toronto, New York, Los Angeles, Dallas či Fort Lauderdale, kde mal interpret 27. mája turné zakončiť. Projekt podľa hudobníkovho vyhlásenia odštartuje napokon až v lete, pričom presné termíny plánuje oznámiť na budúci týždeň. 

Lionel Brockman Richie Jr. odštartoval kariéru v roku 1968 v skupine Commodores, s ktorou vydal desať štúdioviek. V roku 1982 sa vydal na sólovú dráhu, pričom hneď s prvými piesňami zaznamenal výrazné úspechy. Doteraz uviedol na trh desať sóloviek, medzi ktoré patria napríklad Lionel Richie (1982), Dancing On The Ceiling (1986), Louder Than Words (1996), Just For You (2004), Just Go (2009) alebo Tuskegee (2012). Jeho zrejme najznámejšou piesňou je We Are The World, ktorú napísal spolu s Michaelom Jacksonom, a naspievala ju superskupina USA for Africa zložená zo 44 prevažne amerických osobností. Na konte má štyri ceny Grammy. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona