Lionel Messi zložil Neymarovi poklonu za jeho progres v Barcelone

NETKY.SK • 18 December 2015, 17:45 • 2 min
Lionel Messi zložil Neymarovi poklonu za jeho progres v Barcelone

BARCELONA – Hviezda Barcelony Lionel Messi opísal možnosť hrať po boku svojho tímového kolegu Neymara ako "pôžitok a privilégium."

slovakia

left justify in out

Barcelona je aktuálne v Japonsku, kde sa zúčastnila MS klubov. Katalánsky veľkoklub vyhral tento turnaj naposledy v roku 2011, keď Messi dvoma presnými zásahmi pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4-0 práve proti Neymarovmu Santosu.

Brazílčan následne v roku 2013 prestúpil do katalánskeho klubu a Messi pochválil jeho nesmierne zlepšenie za posledné štyri roky: "Ubehlo odvtedy veľa času a ja som bol svedkom jeho enormného rastu, futbalového aj ľudského. Už vtedy bol naozaj skvelým hráčom a teraz je ešte lepším, oveľa komplexnejším. Pravdupovediac je to pôžitok a privilégium, že ho máme v tíme."

 



Dvadsaťtriročný Neymar zažíva zatiaľ svoju najlepšiu sezónu v kariére. V španielskej lige strelil už 14 gólov a na ďalších päť prihral. Spolu so Suárezom boli kľúčovými hráčmi počas absencie Lionela Messiho (od konca septembra do konca novembra) a vďaka nim je Barcelona na čele tabuľky. Kapitán brazílskej reprezentácie sa vďaka svojim výkonom dostal medzi troch nominovaných na tohtoročné ocenenie Ballon d'Or, na ktoré sú okrem neho nominovaní aj Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

Triumf na MS klubov by bol pre Barcelonu čerešničkou na torte a skvelým zakončením roka, v ktorom sa klubu podarilo získať cenné treble. Útočné trio Messi, Suárez, Neymar majú stále neuveriteľnú formu a Barcelona je favoritom na podobné úspechy aj v roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies